Mainos

Pääsiäinen sujunut melko rauhallisesti koko maassa

Poliisin haaviin on kuitenkin jäänyt tavallista enemmän rattijuoppoja mm. Pohjois-Karjalassa. Läntisessä Suomessa on puolestaan ajeltu tavallistakin siistimmin pääsiäisen aikaan.

Pääsiäistä vietettiin melko rauhallisesti eri puolilla maata. Viranomaisia työllistivät kuitenkin onnettomuudet, rattijuopot ja ylinopeutta hurjastelleet. Tieliikenteessä kuoli ainakin kolme ja loukkaantui useita ihmisiä. Vesillä puolestaan hukkui ainakin neljä ihmistä.

Pääsiäisen meno- ja paluuliikenne sujuivat Tiehallinnon mukaan hyvin. Poliisin haaviin jäi kuitenkin useita ylinopeutta hurjastelleita. Liikkuva poliisi kirjasi Uudellamaalla lähes 400 ylinopeussakkoa pääsiäisen aikaan. Ajokielto määrättiin 40 autoilijalle.

Lapualla kuoli iäkäs mies jäätyään täysperävaunullisen rekan alle valtatie 16:lla lauantaina päivällä. Lisäksi matkustajana ollut nuori nainen kuoli varhain eilen henkilöauton suistuttua päin rivitalon seinää Nurmijärven Klaukkalassa.

Eurassa loukkaantui viisi nuorehkoa miestä henkilöauton ulosajossa perjantaina alkuillasta. Pälkäneellä Pirkanmaalla puolestaan kaksi aikuista ja kaksi lasta vietiin sairaalaan henkilöauton ajettua ulos tieltä sunnuntaina.

Etelä-Savon Savonrannassa hukkui 18-vuotias nainen perjantai-iltana. Enontekiöllä kuoli pilkkimässä ollut keski-ikäinen mies perjantaina. Ahvenenmaalla hukkui yksi mies veneen kaaduttua perjantaina, ja Kustavissa hukkui mies mies veneen kaaduttua sunnuntai-iltana.

Rattijuoppoja Pohjois-Karjalassa

Pulloon tarttuneet autoilijat teettivät töitä Pohjois-Karjalan poliisille pääsiäisenä. Poliisin mukaan rattijuoppojen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri, mutta pahoilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty.

Kiirastorstain ja toisen pääsiäispäivän välillä poliisi on saanut maakunnan teillä kiinni 25 rattijuopumusrajan ylittänyttä. Se on selvästi enemmän kuin normaalisti koko viikon aikana maakunnasta tavattujen rattijuoppojen määrä. Promillemäärät vaihtelivat 0,5:stä 3,5:een.

Poliisin mielestä rattijuoppojen määrä kertoo ihmisten asenteiden ja moraalin höltymisestä. Maistissa ajelua ei enää pidetä niin paheksuttavana kuin aiemmin.

Läntisessä Suomessa on ajettu siististi

Läntisen ja keskisen Suomen isoissa kaupungeissa on ajettu pääsiäisenä siististi: poliisin haaviin kertyi epäiltyjä rattijuoppoja pikemminkin tavallista viikonloppua vähemmän kuin runsaasti. Turussa harmia aiheuttivat muutamat nuoret, joiden epäillään sytyttäneen eilisiltana useita palonalkuja.

Tampereen poliisi kirjasi kiirastorstai-illan ja eilisaamun välillä eri puolilta kaupunkia 16 rattijuopumusepäilyä. Komisario Jari Luodon mukaan määrä ei paljonkaan poikkea tavanomaisten vapaapäivien saldosta. Muualla Pirkanmaalla rattijuoppoja vaikuttaa Luodon mukaan olleen ehkä tavallista runsaammin.

Turussa pääsiäinen ei poliisin mukaan tuonut mitään rattijuopumuspiikkiä. Satamasta tavoitettiin aamuisin yksi tai kaksi päihtynyttä kuljettajaa, kuten tavallisestikin viikonloppuna. Viime yön summa Turussa oli neljä törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä.

Eilisiltana Turun palokuntaa työllistivät palonalut, joiden sytyttäjiksi poliisi epäilee 13-14-vuotiaita poikia. Honkaistenrannantiellä sytytettiin palamaan asumaton omakotitalo ja Vähäheikkiläntiellä sijaitsevan liikkeen pihassa styroksilevyjä. Lisäksi palokunta joutui sammuttamaan kaksi ilmeisesti tahallaan sytytettyä kaislikkopaloa.

Jyväskylän kihlakunnassa, eli kaupungissa ja yhdeksässä ympäristökunnassa, poliisi tapasi pitkäperjantain ja maanantaiaamupäivän välillä neljä tavallisesta ja viisi törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä. Vanhempi konstaapeli Jouko Vuorinen luonnehtii määrää tavallista viikonvaihdetta runsaammaksi.

Porissa taas rattijuopumusepäilyjä kirjattiin vain pari kappaletta. Kokkolassa ja Vaasassa vastaava luku jäi muutamaan. Seinäjoen ja lähikuntien seitsemän tapausta oli poliisin mukaan hieman vähemmän kuin tavallisena viikonloppuna.

Helsingissä pääsiäisenä vain vähän poliisitehtäviä

Pääsiäistä on vietetty Helsingissä poliisin näkökulmasta arvioituna rauhallisissa merkeissä. Poliisin tilastot eivät osoita määrällisiä poikkeamia minkään yhteiskunnallisesti merkittävän tehtäväkokonaisuuden osalta.

- Myös yleisilme oli Helsingin kaduilla rauhallinen. Ainoana poikkeuksena voidaan pitää Töölön säilytyssuojan hetkellistä täyttymistä pitkäperjantain vastaisena yönä, kertoi päivystävä komisario Jussi Huhtala.

Poliisi selvitteli pääsiäisen aikana 30:tä perheväkivaltatapausta. Eriasteisia pahoinpitelytapauksia poliisin tietoon tuli 55 kappaletta. Kummankaan määrää poliisi ei pidä tilastollisesti erityisen poikkeavana.

Rattijuopumusepäilyjä poliisin tietoon tuli 24 kappaletta. Kiinni jääneistä 16:n epäillään käyttäneen päihteenään huumausaineita. Määrä on tässä vertailuryhmässä korkea ja tukee omalta osaltaan poliisin käsitystä huumausaineiden käytön lisääntymistä tieliikenteessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.