Pääministeri tehohoidossa ja kuolemia parlamentissa – nämä kaikki päättäjät ja valtionjohtajat ovat saaneet koronatartunnan

3:54
Katso videolta, keitä päättäjiä ja valtiojohtajia on sairastunut koronavirukseen.

Koronavirustartunnan on saanut maailmanlaajuisesti yli neljä miljoonaa ihmistä, kertoo Worldometer-sivuston seuranta. Virus ei katso titteleitä, ja se on huomattu ympäri maailman.

Suomessa ylin valtionjohto on toistaiseksi säästynyt tartunnoilta. Sanna Marinin (sd.) hallitus oli kuitenkin hetken etätöissä menneellä viikolla. Kaksi ministeriä oli ollut samassa tilassa kuin henkilö, jolla epäiltiin tartuntaa. Koronatestin tulos oli kuitenkin negatiivinen.

Presidentti Martti Ahtisaaren, 82, ja rouva Eeva Ahtisaaren, 83, koronatartunnasta kerrottiin maaliskuun loppupuolella. Tasavallan presidentin kanslia kertoi kuitenkin 14. huhtikuuta viimeisimmän Ahtisaarten viimeisimpien koronatestien tulosten olleen negatiivisia.

Venäjän pääministeri Mihail Mišustinin koronatartunnasta kerrottiin reilu viikko sitten. Tammikuussa virassaan aloittanut Mishustin, 54, on tartunnan vuoksi karanteenissa. Pääministerin lisäksi ainakin kaksi venäläisministeriä on saanut tartunnan.

Britannian pääministerin Boris Johnsonin tilasta ehdittiin jo huolestua. 55-vuotiaan Johnsonin kerrottiin maaliskuun lopussa potevan ainoastaan lieviä oireita, kunnes tilanne kääntyi päälaelleen.

Pääministeri kiidätettiin sairaalaan, jossa hän oli teho-osastolla kolme yötä. Viime viikolla Johnson palasi vihdoin parlamentin tentattavaksi. Myös Walesin prinssi Charles, 71, sairasti koronan aiheuttaman taudin maaliskuun lopulla, mutta on sittemmin palannut julkisuuteen.

Koronapandemia on mutkistanut tiukassa tilanteessa olevia brexit-neuvotteluja. Britannian irtautumista Euroopan unionista ei ole edistänyt alkuunkaan se, että sekä EU:n pääneuvottelija, ranskalainen Michel Barnier, 69, sekä Britannian neuvottelija David Frost, 55, ovat molemmat olleet covid-taudin kourissa, mutta sittemmin parantuneet.

Iranin valtionjohdossa koronatilanne on ollut karmivin. Varapresidentti Eshaq Jahangirin, 62, ohella yli 20 parlamentin jäsentä on saanut tartunnan ja heistä useampi on myös kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Yhdysvalloista on viime päivinä kantautunut ikäviä koronauutisia presidentti Donald Trumpin lähipiiristä. Launtaina tuli tieto presidentin neuvonantajatyttären Ivanka Trumpin avustajan tartunnasta. Perjantaina kantautui tieto varapresidentti Mike Pencen tiedottaja Katie Millerin sairastumisesta.

Koronavirus ei myöskään ole kaihtanut monien maiden ministereitä, Espanjan ja Kanadan pääministerien vaimoja eikä Monacon ruhtinasta Albertia, 62.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja