Pääministeri Marinin avomiehellä on monta rautaa tulessa – Istuu useiden yritysten hallituksessa, mutta kaikkien tilanne ei lukujen valossa ole mairitteleva

5:40
Sanna Marin kuvaili, miten hänen linjansa eroaa Antti Rinteestä.

Tuoreen pääministeri Sanna Marinin avomies Markus Räikkönen on monessa mukana – ainakin yritystoiminnan piirissä.

Linkedin-profiilinsa perusteella MarkkinointiAkatemian viestintäjohtajana toimiva Räikkönen on lähivuosina ollut perustamassa useampia yrityksiä. Hän kertoo perustaneensa muun muassa Nordic Spark -nimisen liikkeenjohdon konsulttiyhtiön, jossa hän on kaupparekisteritietojen perusteella hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen.

Räikkönen kertoo myös olleensa perustamassa myös yrityksiä Innovator Campus ja Prezella. Kumpikin firmoista työskentelee IT- ja ohjelmistoalan piirissä tehden muun muassa konsultiointia.

Lisäksi kaupparekisterin tietojen perusteella hän on hallituksen jäsen ohjelmistoyritys Haltussa ja Suomen Virallinen Käännös Oy:ssä.

Rökäletappioita ja kasvavia voittoja

Yritysten tulot ovat vaihtelevia. Nordic Spark teki viime vuonna 7000 euroa tappiota.

Innovator Campuksen 7000 euron liikevaihto oli samansuuruinen sen tekemän tappion kanssa ja Prezella on tehnyt roimaa tappiota jo useita vuosia, viimeksi 62 000 euron verran.

Myös Haltun tulos romahti useamman vuoren runsaasta 100 000 euron voitosta vastaavan verran tappiolle: tilikauden tulos oli 116 tuhatta euroa miinuksella.

Räikkösen työnantajan MarkkinointiAkatemian tulos on kuitenkin hyvä, ja sen liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet noopeasti kuluneiden vuosien aikana. Viime vuonna yritys teki 1,8 miljoonaa euroa voittoa.

Ansio- ja pääomatuloja

Räikkönen sai vuonna 2017 verotettavaa tuloa runsaat 46 000, joka koostui puhtaasi ansiotuloista. Lähivuosina hänen ansiotulonsa ovat olleet runsaat 30 000 euroa, minkä lisäksi hänellä on ollut vaihtelevasti pääomatuloja muutamista tuhansista aina lähes 60 000 euroon saakka.

Viime kuussa Sanna Marin ilmoitti ottaneensa yli 400 000 euron asuntolainan, joka vanhan lainan kanssa yhteensä tarkoitti yli puolen miljoonan velkaa.

Markus Räikkösen liiketoimista on aiemmin uutisoinut Kauppalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja