Pääministeri Marin kertoi ottavansa koronavirusrokotteen koko perheelle

Pääministeri Sanna Marin ja puoliso Markus kertovat yhteishaastattelussa 3-vuotiaasta Emma-tyttärestään 7:52
Katso videolta ainutlaatuinen haastattelu: Pääministeri Sanna Marin ja puoliso Markus kertovat 3-vuotiaasta Emma-tyttärestään.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja tämän puolison Markus Räikkönen kertoivat Ylelle, että heidän perheensä aikoo ottaa koronavirusrokotteet.

– Kun aika on, niin kyllä aion ottaa. Lapsia tuskin ensivaiheessa rokotetaan, emme vielä tiedä, miten rokote vaikuttaa lapsiin.

Hallitus päätti rokotestrategiasta viime viikolla.

– Ensin rokotetaan riskiryhmiin kuuluvat, tietenkin sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa ja sitten muuta väestöä, kun rokotetta saadaan. Mutta ilman muuta otan itse rokotteen ja uskon, että perhe ottaa myös kun sen aika koittaa, Marin sanoi.

– Kyllä näin on, Räikkönen vahvisti.

Ylen haastattelussa myös kysyttiin, millaisia suunnitelmia hallituksella on, jos kansalaiset eivät ole valmiita ottamaan rokotetta tai riittävää rokotekattavuutta ei saavuteta.

Marin sanoi uskovansa, että suomalaiset luottavat terveysviranomaisiin. Hän sanoi uskovansa myös siihen, että suomalaiset ottavat rokotetta hyvissä määrin, kun toimiva, turvallinen ja testit läpäissyt rokote on tarjolla.

– Pidän tärkeänä myös sitä, että se on vapaaehtoinen ja tietenkin kaikille suomalaisille myös maksuton, Marin kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat