Pääministeri Löfven Ruotsin kerrostaloräjähdyksestä: "Emme saa koskaan hyväksyä tätä" – nuorin loukkaantunut 10-vuotias

1:52
Video: Göteborgin räjähdys voi liittyä konfliktiin

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on puhunut Göteborgissa aamulla kerrostalossa sattuneesta räjähdyksestä.

Löfven kutsui tapahtunutta vakavaksi. Hän antoi myötätuntonsa räjähdyksen uhreille ja omaisille. Hän myös kiitti pelastustyöntekijöitä ja poliisia ponnisteluista pelastustoimissa ja selvitystyössä.

Räjähdys ja sen jälkeinen tulipalo sattuivat Göteborgin keskustassa kello kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Vakavasti loukkaantuneita on kuusi, lievästi loukkaantuneista nuorin on kymmenvuotias. Yhteensä sairaalaan vietiin yli 20 ihmistä.

– Kyseessä on ollut voimakas räjähdys, tulipalo levisi moniin asuntoihin useissa rapuissa. Ihmiset hakivat peloissaan suojaa ja osa laskeutui alas yhteensolmittuja lakanoita pitkin, kertoo Tukholmasta raportoiva MTV Uutisten toimittaja Kitta Kohonen.  

SVT: Poliisi epäilee räjähdyksen lähteneen talon ulkopuolelta 

Räjähdyksen syy ei ole toistaiseksi tiedossa. Yleisradioyhtiö SVT:n saamien tietojen mukaan poliisi epäilee räjähdyksen lähteneen talon ulkopuolelta.

– Poliisin yksi teoria on, että räjähde olisi jätetty pelottelu- tai vahingoittamistarkoituksessa kerrostalon portille tai sisäpihalle ja paineaalto olisi levittänyt tulen asuntoihin, Kohonen kertoo.

– Poliisin mukaan on myös mahdollista, että räjähdys liittyy konfliktiin, joka paheni viikonloppuna suurriidaksi Göteborgin Frölundassa, Kohonen jatkaa.

Tiedotustilaisuudessa pääministeri Löfven ei ottanut kantaa syyhyn, mutta kertoi poliisin taistelleen Ruotsin järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

– Meillä on tällä hetkellä 1000 pidätettyä enemmän kuin vuosi sitten. Se voi aiheuttaa huolta rikollisten keskuudessa. Emme saa koskaan hyväksyä tätä. Se poistetaan, ja siksi jatkamme oikeudellisen ketjun vahvistamista, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja