Ruotsin hallitus kaatui - uudet vaalit keväällä

Ruotsissa järjestetään ennenaikaiset vaalit maaliskuussa, kertoo sosiaalidemokraattien pääministeri Stefan Löfven.  

Löfven kertoi asiasta sen jälkeen, kun hallituksen budjettiesitys kaatui valtiopäivien äänestyksessä. Valtiopäivät äänesti oppositiossa olevien porvaripuolueiden esityksen puolesta.   

Ruotsidemokraatit torjui eilen hallituksessa olevien sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen budjettiesityksen, mikä on aiheuttanut hallituskriisin Ruotsissa.  

Löfven kieltäytyi avaamasta budjettia uudelleen tai toimimasta opposition budjetin mukaan, joten vaihtoehtoina olivat vain hallituksen ero tai uudet vaalit. Hän myös painotti, että sosiaalidemokraatit lähtee vaaleihin edelleen samalla budjetilla, jonka se oli ympäristöpuolueen kanssa yhdessä laatinut.   

– On yksi puolue, jonka kanssa emme tee yhteistyötä, ja se on ruotsidemokraatit. Olemme tehneet budjetin ja menemme sillä vaaleihin, Löfven sanoi tiedotustilaisuudessa.  

Löfven myös totesi, että päätös uusista vaaleista oli vaikea, mutta ainoa mahdollinen tilanteessa.  

Ruotsidemokraattien puoluejohtajan tehtäviä väliaikaisesti hoitava Mattias Karlsson iloitsi uusista vaaleista ja julisti, että vaalit ovat tosiasiassa kansanäänestys maahanmuutosta.  
Puolueen johtaja Jimmie Åkesson on sairauslomalla, eikä Karlsson ole kertomansa mukaan keskustellut tämän kanssa ennenaikaisista vaaleista.  Ruotsin entinen ulkoministeri ja pääministeri Carl Bildt kommentoi hallituksen kaatumista tuoreeltaan Twitterissä kutsumalla tilannetta täysin ainutlaatuiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja