"Hoitajat ja koko ala, saavat nyt työrauhan" – näin ministerit kommentoivat hoitajien palkkasopua

4:44
Hallituspuolueet pääsivät potilasturvallisuuslain sisällöstä, yksittäisen hoitajan uhkasakko poistettiin lakiehdotuksesta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Twitterissä hoitajien palkkakiistan sopua ja onnitteli osapuolia.

Hoitajaliitot Tehy ja Super ja työnantajaa edustava Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT hyväksyivät hoitajien palkkakiistaan annetun sovintoehdotuksen.

– Hyvä, että neuvotteluratkaisu on saavutettu. Onnittelut osapuolille. Kiitos myös valtakunnansovittelijalle tehdystä työstä. Sovittelujärjestelmä on osoittanut toimivuutensa, Marin kirjoitti Twitterissä.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kommentoi sopua sanoen sen olevan viime viikkojen paras uutinen.

Päivän (ja viime viikkojenkin) paras uutinen: @tehy_ry ja @SuPerLiitto ovat hyväksyneet sovintoesityksen. Tämä on myös merkittävä sysäys terveydenhuollon työelämän kehittämiseen, Lindén kirjoitti.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kirjoittaa sopimuksen olevan tervetullut sekä myönteinen. Andersson kirjoittaa, että työn sosiaali- ja terveydenhuollon vetovoiman lisäämiseksi pitää jatkua.

Ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr.) mukaan sopu on askel eteenpäin.

3:21
Seitsemän uutiset: Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen haastattelussa sovun syntymisen jälkeen.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) kirjoittaa olevansa tyytyväinen, että sovinto saatiin aikaan. Sovinto on hänen mukaansa koko yhteiskunnan etu.

– Sovinto on tärkeä, mutta kuitenkin vain yksi askel sote-alan työhyvinvoinnin ja vetovoiman vahvistamisessa. Tähän työhön tarvitaan edelleen laajaa sitoutumista ja toimia, hän jatkoi.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) mielestä sovun syntyminen on arvokasta ja Suomen sekä suomalaisten voitto.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) yhtyy muiden ministerien mielipiteisiin ja toteaa sovun olevan päivän paras uutinen.

– Hoitajat ja koko ala, saavat nyt työrauhan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja