Pääkaupunkiseudun ravintoloita piinaava sarjasyömäri jälleen oikeudessa – syyttäjä vaatii Herkkusuuna tunnetulle miehelle vankeutta: "Hän ei syö nälkäänsä"

2:55
MTV Uutiset Livessä käytiin läpi sarjasyömärin uusia syytteitä

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan jälleen niin kutsutun sarjasyömärin edesottamuksia. Surullisenkuuluisa, myös lempinimellä "Herkkusuu" tunnettu viisikymppinen mies piinaa pääkaupunkiseudun ravintola-alaa aterioimalla niissä, mutta jättämällä ruokansa ja juomansa maksamatta.

Nyt oikeudessa käsiteltävät tapahtumat sattuivat viime joulukuun ja kesäkuun välillä. Mies oli kesäkuussa poliisin hoteissa lähes kaksi viikkoa tapahtuneen johdosta.

Tapauksia yhdistää se, että mies on astellut ravintolaan ja aterioinut ravintolasta riippuen 50 eurosta aina yli 100 euron laskuun asti nauttien runsaasti ruokaa ja juomaa. Ravintoloiden tyyppi vaihteli runsaasti aina pizzaravintoloista meksikolaiseen. 

Jäi odottamaan poliiseja

Kun maksun aika tuli, mies kertoi ettei hänellä ole rahaa ja jäi odottamaan virkavaltaa. Mies on myöntänyt valtaosan teoista, vaikka eräässä tapauksessa hän kertoo tarkoituksenaan ollut maksaa lasku myöhemmin.

Syyttäjä kuvaa miehen toimintaa häikäilemättömäksi ja suunnitelmalliseksi ja vaatii miehen tuomitsemista ehdottomaan vankeusrangaistukseen kymmenestä petoksesta. Vankeusrangaistus ei olisi miehen ensimmäinen.

Aiemmin miehen ateriointitapoja on kuvattu runsaiksi.

– Hän ei syö nälkäänsä, vaan tilaa toistuvasti aina runsaiden ruoka-annosten välillä tupakkaa ja pääsääntöisesti myös alkoholia, jopa eri alkoholilajeja nauttien, poliisi totesi taannoin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja