Mainos

Pääkallokelit ovat täällä taas - Invalidiliitto vaatii hiekkaa

Invalidiliitto muistuttaa räväkällä kampanjalla liukkausta keleistä ja vaatii huolehtimaan katujen ja teiden kunnossapidosta. Kampanjan tunnuskuvassa on pääkallo.

TREENAA TASAPAINOA

Tasapaino ja kehon hyvä hallinta auttavat pysymään pystyssä jäisellä ja liukkaalla tiellä. Invalidiliitto ja Judoliitto jakavat myös treeniohjeita kampanjasivulla.

Jalankulkijoille sattuu talvikuukausina moninkertainen määrä onnettomuuksia kesäkuukausiin verrattuna. Vaarallisinta aikaa on Invalidiliiton mukaan marras-joulukuu. Pimeään, lumettomaan aikaan liukasta paikkaa ei yksinkertaisesti havaitse hämärässä.

Suurin osa jalankulkuonnettomuuksista tapahtuu yli 65-vuotiaille, joille liukastuminen voi olla kohtalokas. Myös työikäisille sattuu paljon sairauspoissaoloja vaativia liukastumisia.

Invalidiliitto muistuttaa Pääkallokelit-kampanjassaan talvikunnossapidon tärkeydestä ja liukastumistapaturmien ehkäisystä. 

Pääkallokelit-kampanjan nettisivulla voi jakaa tietoa vaarallisista paikoista, ja Invalidiliitto välittää tiedon kunnossapidosta vastaaville tahoille. 

Kampanja toteutetaan yhteistyössä Suomen Judoliiton kanssa. Liitto on mukana järjestämässä erilaisia tasapainotreenejä. Hyvä tasapaino ja kehon hallinta auttavat pysymään pystyssä liukkaallakin tiellä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.