Mainos

Outotec ja Metso Minerals yhdistyvät – uuden yhtiön liikevaihto neljä miljardia

5:20

Pörssiyhtiö Outotec ja Metso Minerals yhdistyvät. Metson ja Outotecin sopimuksen tarkoituksena on luoda johtava prosessiteknologiaa, laitteita ja palveluita mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloille tarjoava yhtiö, Outotec tiedottaa.

Uuden yrityksen nimeksi tulee Metso Outotec. Sen liikevaihdoksi muodostuu noin neljä miljardia euroa. Metso Mineralsilla ja Outotecilla on maailmanlaajuisesti yhteensä 15 630 työntekijää, jotka edustavat lähes sataa kansalaisuutta.

Yhdistyminen tarkoitus toteuttaa vuoden 2020 huhti–kesäkuussa

– Tämä on toimialaa mullistava yhdistyminen, jossa kaksi ainutlaatuisesti toisiaan täydentävää yhtiötä saatetaan yhteen. Se perustuu Outotecin johtavaan teknologiseen osaamiseen ja Metson erinomaisiin palveluvalmiuksiin. Metso Outotecin maailmanlaajuinen toimintaverkosto, koko, laaja teknologia- ja palveluvalikoima sekä kestävän kehityksen periaatteet tuovat merkittäviä hyötyjä kaikille sidosryhmille, Outotecin hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta toteaa tiedotteessa.

Metson osakkeenomistajat omistaisivat transaktion toteuttamisen jälkeen Metso Outotecista noin 78 prosenttia ja Outotecin osakkeenomistajat noin 22 prosenttia. Metson nykyisestä toimitusjohtajasta Pekka Vauramosta tulee Metso Outotecin toimitusjohtaja ja Outotecin nykyisestä toimitusjohtajasta Markku Teräsvasarasta Metso Outotecin varatoimitusjohtaja

Metson yhdistymisen ulkopuolelle jäävistä toiminnoista tulee virtauksensäätöön keskittyvä, Neles-nimellä toimiva listayhtiö, jonka vuoden 2018 liikevaihto oli 593 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja