Mainos

Outokummun Rantaselle potkut, Seitovirta puikkoihin

Teräsyhtiö Outokumpu on erottanut toimitusjohtaja Juha Rantasen pitkään jatkuneiden tappioiden takia.

Rantasen seuraajaksi on valittu Mika Seitovirta. Hän on toiminut aiemmin Hartwallin, Volvo Auton sekä viimeksi lasiteknologiayhtiö Glastonin toimitusjohtajana.

Uuden johtajan etsiminen käynnistyi syksyllä Outokummun hallituksen puheenjohtajan Ole Johanssonin aloitteesta.

- Outokummulla on takana kolmen vuoden tappiollinen jakso. Tämä on asia, johon hallituksen on pitänyt kiinnittää huomiota. Tulimme siihen johtopäätökseen, että ehkä nyt olisi oikea aika vaihtaa vetäjää ja katsoa miten tästä päästään eteenpäin turvallisimmille vesille, sanoo Johansson.

Seitovirran valinnassa painoi hänen kansainvälinen kokemuksensa muun muassa Kiinasta.

- Hänen kokemuksensa Suomesta, Ruotsista mutta myös Italiasta ja Kiinasta ovat asioita, jotka tulevat auttamaan häntä näissä tehtävissä, sanoo Johansson.

Seitovirta aloittaa pestinsä huhtikuussa ja Juha Rantanen tukee häntä tehtävään tutustumisessa elokuuhun saakka.

- Isot korvat ja pieni suu. Perehdyn rauhassa tilanteeseen. Siellä on paljon asiansa osaavia ihmisiä, jotka ovat varmasti analysoineet tilannetta. Mutta totta kai ensimmäinen tehtäväni on myös perehtyä siihen, mistä siellä on kysymys ja onko tällä hetkellä tehtävät toimenpiteet niitä oikeita ja riittäviä, sanoo Seitovirta.

Sekä Johansson että Seitovirta korostavat, että Tornion terästehdas on huippukunnossa ja tärkeä koko konsernille.

- Olen ymmärtänyt, että Tornion terästehdas on erittäin kilpailukykyinen yksikkö ja että siellä on ammattitaitoinen henkilökunta ja johto, sanoo Seitovirta.

- Myös tällaisessa hienossa tehtaassa on toimittava tehokkaasti. Päätökset tehdään pitkälti paikallisesti. Konsernijohtaja seuraa, että toimenpiteet tehdään siten, että Tornio pysyy maailman johtavana terästehtaana, korostaa Johansson.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.