Outo löyhkä palasi Helsinkiin – syy selvisi

Oudosta lemusta on ilmoitettu Helsingin pelastuslaitokselle eri puolilta kaupunkia.

Outoa lemua on jälleen havaittu sunnuntaina Helsingissä. Pelastuslaitos kertoo MTV:lle, että muutamia ilmoituksia oudosta ja epätyypillisestä hajusta on tullut eri puolilta pääkaupunkia.

Iltapäivällä kello 16 Helsingin pelastuslaitos kertoi X:ssä, että rikin haju tulee Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan Riianlahdelta sijaitsevasta Kemerin luonnonpuistoalueelta.

– llmatieteenlaitoksen arvion mukaan päästölähde on Riianlahdella sijaitseva soinen Kemerin luonnonpuistoalue. Viime päivien sääolosuhteet ovat olleet otolliset rikkiyhdisteiden ilmaan päätymiseen ja pääkaupunkiseudulle kulkeutumiseen, pelastuslaitos kirjoittaa viestipalvelussa. 

Kemerin luonnonpuisto on kosteikko- ja suoalue lähellä Jūrmalaa. Kansallispuistossa on yli 30 rikkipitoista kivennäisvesilähdettä.

Myös viime viikolla

Outoa hajua havaittiin myös viime sunnuntaina laajalti Uudellamaalla. Havaintoja tehtiin niin Porvoossa, Espoossa kuin Helsingissäkin. 

Hajun lähdettä alettiin selvittämään laajalla viranomaisyhteistyöllä aina poliisia ja Ilmatieteen laitosta myöten, mutta alkuperää ei saatu selvitettyä.

Oudosta hajusta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

 

Lue myös:

    Uusimmat