Mainos

Oulussa nautitaan lähes keväisistä keleistä: ruoho vihertää ja aurinko paistaa – ”Nykyään ei edes odoteta, että marraskuussa olisi lunta”

MTV Uutisten lukija on ottanut tänään kauniin aurinkoisia kuvia Oulusta. Kuvien perusteella sää vaikuttaa suorastaan keväiseltä, vaikka eletään keskellä harmaata marraskuuta.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että Oulu on oikeastaan ainoa paikka Suomessa, missä aurinko on tänään näyttäytynyt.

– Oulun seudulla on ollut tänään maksimissaan 4-5 asteen lämpötiloja, joten ei ole sentään ollut keväisen lämmintä, Rintaniemi toteaa.

Ajankohtaan nähden sää on nyt Suomessa viitisen astetta keskimääräistä lämpimämpi.

– Ei se mikään ihme ole, jos joku pajunkissa tai lupiini innostuu kukkimaan. Nythän tosin eletään vasta marraskuun alkupuolta, mutta onhan tämäkin eräänlainen merkki ilmastonmuutoksesta. Nykyään ei edes odoteta, että marraskuussa olisi lunta, Rintaniemi pohtii.

Lämmin sää jatkuu

Tänään lounaasta on puhaltanut voimakas tuuli ja se on tuonut mukanaan lämmintä ilmaa.

– Sää on ollut tuulinen. Esimerkiksi Pohjanlahdella on mitattu jopa yli 23 metriä sekunnissa puhaltavia myrskypuuskia, Rintaniemi kertoo.

Yölämpötilat ovat lähipäivinä plussan puolella ja vain osassa Lapista on öisin pakkasta. Lämmin sää jatkuu viikonloppunakin.

– Viikonloppuna puhaltaa lämmin etelänpuoleinen tuuli. Se tuo mukanaan sateita –etelään jo täksi illaksi. Ja lauantaina on sitten luvassa jälleen vesisateita, Rintaniemi kertoo.

Ensi viikon loppupuolella sää voi hieman viilentyä ja koko maassa on yöpakkasia. Sää jatkuu kuitenkin melko lämpimänä eikä esimerkiksi Suomen eteläosaan ole luvassa lunta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.