Oulun Tuisku-pubin omistaja: Somalinuorten kanssa ei mitään ongelmia aiemmin

Oulun kirvessurmien tekopaikaksi osunut Tuisku-pubi Itä-Tuirassa on tänään suljettu. Omistaja Markku Kaakinen ei ole järkytykseltään edes kyennyt ajattelemaan pubin avaamista.

– Tämä on niin järkyttävä asia, että yritämme nyt vain selviytyä tästä päivästä. Paikalle on tuotu kynttilöitä ja me menemme työntekijöiden kanssa työterveyteen keskustelemaan ja saamaan apua, kertoo Kaakinen.

Kirvessurmien toinen uhri on viitisen vuotta Tuisku-pubissa työskennellyt, vuonna 1963 syntynyt, yksinelävä mies, jolla oli vankka kokemus ravintola-alalta.

– Emme voi ymmärtää mitä on tapahtunut. Onko surmaaja tullut kirveen kanssa ovesta sisään vai mitä, ei poliisikaan ole vielä osannut kertoa tarkempia tietoja.

Omistajan mukaan pubissa oli tapahtumahetkellä muutamia asiakkaita, ja tilanne oli hyvin rauhallinen. Myös ikääntyneempi mieshenkilö, joka poistui pubista juuri ennen kuutta, kertoi rauhallisesta tunnelmasta.

– En edes usko että siellä mitään on tapahtunut! Kaikki oli hyvin kun poistuin paikalta, ihmettelee nimettömänä pysyttelevä mies.

Kaakisen poliisilta saamien tietojen mukaan tekijä on tummaihoinen, vuonna 1979 syntynyt mies.

– Tämä ei käy yksiin sen kuvan kanssa, mikä meillä on pubissa käyvistä somalipojista. He ovat selvästi nuorempia, eikä meillä ole koskaan ollut heidän kanssaan mitään ongelmia. Heitä on kaikkiaan noin viidentoista nuoren miehen joukko, joka käy pubissa silloin tällöin pelaamassa biljardia. Mitään ongelmia heidän kanssaan ei ole koskaan ollut, kertoo Kaakinen.

Hänen on mahdotonta kuvitella mitä on tapahtunut.

– Jotain hyvin yllättävää ja äkkinäistä sen täytyy olla, johon koko elämänsä ravintola-alalla työskennellyt työntekijämme ei ole osannut varautua, sanoo Kaakinen hiljaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja