Oululaisabi kirjoitti 11 laudaturia: "Niitä vain kertyi"

Huimat yksitoista laudaturia kirjoittaneelle oululaiselle Jere Huoviselle hyvissä arvosanoissa ei ole mitään uutta. Tuore ylioppilas vain seuraa veljiensä jalanjälkiä.

Huovisen kolme isoveljeä ovat valmistuneet ylioppilaiksi samasta Kastellin lukiosta – kaikki erinomaisin tuloksin.

– Pientä keskinäistä kilpailua meillä on ollut, Huovinen kertoo.

Pikkuveljestä on nyt syytä olla ylpeä. Huovinen sai parhaan mahdollisen arvosanan kaikista yhdestätoista aineesta, jotka hän kirjoitti. Se on tämän kevään ennätystulos.

- Niitä vain kertyi, Huovinen kommentoi komeaa tulostaan sanomalehti Kalevan verkkosivuilla. Lehden mukaan nuori mies sai tänään tiedon, että jokaisesta tänä keväänä kirjoitetusta neljästä aineesta tuli arvosanaksi laudatur. Aiemmin Huovinen oli jo kirjoittanut seitsemän laudaturia.

Etukäteen hän ei uskaltanut arvailla, montako laudaturia todistukseen tulee.

– Esimerkiksi saksa ja englanti olivat aika vaikeita ja lähtivät lautakuntaan epävarmoina.

Huovinen nimeää vahvuudekseen matemaattiset aineet. Kielet ja reaaliaineet sen sijaan ovat vaatineet enemmän opiskelua.

Kastellin lukio oli Huoviselle itsestään selvä valinta, mutta seuraavasta opiskelupaikasta hän ei vielä tiedä muuta kuin sen, että suuntana on yliopisto. Hakupaperit on lähetetty muiden muassa lääketieteelliseen ja teknilliseen tiedekuntaan.

– Isoveljet ovat lähteneet lääkikseen, joten heidän juttujensa perusteella tiedän, millaista siellä opiskelu on. Tekniikassa taas kiinnostaa matemaattinen puoli.

Lue myös:

    Uusimmat