Oudoimmat laihdutusmenetelmät: Voiko yhden kananmunan dieetti toimia?

Näiden dieettien avulla ei ehkä kannata laihduttaa.

1. Fletcherin dieetti

Horace Fletcher kehitti 1800-luvun lopulla dieetin, jota alettiin kutsua ”Fletcherismiksi”. Dieetissä jokaista suullista ruokaa piti pureskella ainakin 32 kertaa ennen nielemistä. Toinen vaihtoehto oli yksinkertaisesti jauhaa ruokaa niin pitkään, että se olisi nestemäisessä muodossa. Fletcher uskoi, että dieetti auttaisi ihmisiä painonpudotuksessa ja tautien välttämisessä.

2. Byronin dieetti

Kuningatar Victorian aikainen runoilija ja kartanonherra Byron halusi epätoivoisesti näyttää muodikkaan hoikalta, ja viettikin suuren osan elämästään mitä erikoisimpien dieettien parissa. Hänen suosikkidieettiruokiaan olivat muun muassa kovat keksit, soodavesi ja etikassa liotetut perunat. Hänen aikansa naiset matkivat dieettejä suurella vimmalla, sillä Byron onnistui laihtumaan runsaasti. Pienimmillään hän painoi oletettavasti vain noin kuusikymmentä kiloa.

3. Kaalikeittodieetti

1950 -luvulta asti kaalidieetti on ollut supersuosittu laihdutusmuoto ympäri maailmaa. Kaalikeitto sisältää todella vähän kaloreita, ja sen avulla voikin pudottaa nopeasti paljon kiloja. Siitä ei kuitenkaan saa läheskään kaikkia tarvittavia ravintoaineita, joten kannattaa sisällyttää laihdutuskuuriin muitakin eväitä.

4. Puhdistusdieetti (”Master cleanse diet”)

Tämä viime vuosina suorastaan buumin aiheuttanut, julkkisten suosima dieetti ohjeistaa jättämään syömisen pois, ja nauttimaan tiettyä nestettä ruoan sijasta. Juomaan laitetaan sitruunaa, vettä, vaahterasiirappia ja cayennepippuria. Tämä luonnollinen detox-kuuri lupaa puhdistaa kehosi kuona-aineista täydellisesti.

5. Greippidieetti

Tämä dieetti oli kuuluisa 1930-luvun nurkilla. Dieetissä oli ideana syödä proteiinipitoisen ruoan, kuten lihan, kanssa vain greippiä. Greipissä ajateltiin olevan taiannomainen rasvaa polttava vaikutus.

6. Yhden kananmunan dieetti

Venetsialainen Luigi Cornaro saattoi kirjoittaa maailman ensimmäisen dieettikirjan vuonna 1558. Cornaro rajoitti syömisensä 400 kaloriin päivässä. Jossain vaiheessa hänen ruokavalioonsa kuului vain yksi kananmuna päivässä. Hämmästyttävää on, että Cornaro eli 98-vuotiaaksi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat