Oudoimmat kiellot koulussa

Kännykän kiinnipitopakko ja lelujen pääsykielto tunneille on monen mielestä ymmärrettävää. Yhdysvaltalaisissa ja brittiläisissä kouluissa kiellot ovat menneet astetta pidemmälle.

Mitä uskomattomimmat esineet ja ilmiöt ovat saaneet tuomion koulunisiltä ja opiskelijoiden vanhemmilta.

Rinnat paha asia

Etelädakotalaisessa lukiossa on syyskuun alussa kielletty rintasyöpätietoisuuden lisäämiseen tarkoitetut kumirannekkeet. Syypäänä lienee koristeiden teksti "I (sydän) boobies".

Ongelmana eivät ole vanhempien kriittiset mielipiteet rannekkeiden vitsikästä slogania vastaan, vaan useiden lukioiden rehtorit ovat tuominneet asusteet epäsoveliaina luokkaan. Myös muissa yhdysvaltalaisissa osavaltioissa rannekkeet ovat joutuneet koulujen edustajien syyniin ja osassa kouluja myös pannaan.

Ihmisen kehitystä ei kuvata

Vaskipuhallinten, ja samalla ihmisen, evoluution kannatuspaidoissaan kuvannut Missourin Smith Cotton High School -yhtye ei tiennyt, millaiseen ryöpytykseen heidän luomansa vaatekappale joutuu. Useat bändin kotilukion opiskelijoiden vanhemmat vaativat darwinismiin viitanneet paidat pannaan uskonnollisten vakaumustensa vuoksi. Koulu myöntyi ja osti kaikki painatetut pukineet opiskelijoilta 700 dollarin hintaan pitääkseen ne poissa kouluista.

Halaaminen häiritsee

Skotlantilainen peruskoulu kielsi isänpäiväkortit kunnioituksesta isättömiä lapsia kohtaan. Äitienpäivän juhlistaminen käy silti päinsä.

Yhdysvaltalaisessa luokkahuoneessa kieltolistalle joutui sanakirja, kun oppilaat olivat erehtyneet etsimään selityksiä tuhmille sanoille. Onneksi vuoden alussa sattuneessa tapauksessa sanakirjat saivat palata luokan kirjahyllyille, kun vanhemmat yhdessä koulun edustajien kanssa olivat kokoontuneet asian tiimoilta.

Illinoislaisessa koulussa kiellettiin halaaminen vuonna 2007, sillä sitä pidettiin häiritsevänä käytöksenä. Tuolloin 13-vuotias koulun tyttöoppilas joutui jälki-istuntoon halattuaan kahta toveriaan viikonloppuhyvästeiksi. Koulun lausunnon mukaan hellyydenosoitukset osoittavat huonoa makua, surkeaa arvostelukykyä ja teko tuo epäluottamusta koululle ja teon osallisille, sanotaan msnbc.comin uutisessa.

Hippa ja joulupuu mustalla listalla

Denverin osavaltiossa keskustelu maahanmuutosta johti muutama vuosi sitten siihen, että eräs paikallinen koulu kielsi kaikkien sellaisten lippujen käytön, joiden katsotaan herättävän tunteita. Niinpä kotimaan lipun vilauttelu ei ole koulussa sallittua.

Washingtonilaisissa peruskouluissa taas esimerkiksi hippa joutui kielletyksi, koska sen ajateltiin aiheuttavan liian monia turmia koulun pihalla. Kumpi on pahempaa, iloton ja liikunnaton välitunti vai toisinaan leikkien tuoksinassa sattuneet vahingot?

Viime jouluna oregonilainen ala-aste katsoi jopa joulukuusen häiritsevän oppilaiden keskittymistä siinä määrin, että puu sai lähteä. Osa vanhemmista piti joulupuuta liian uskonnollisena.

MTV3

Pääasialliset lähteet:

www.huffingtonpost.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja