Mainos

"Oscar-voittaja yli 40-vuotiaiden naisten elokuva"

Elokuvatuottaja Jarkko Hentula kuvaa tärkeimmät Oscar-palkinnot napannutta Kuninkaan puhe -elokuvaa klassiseksi Oscar-voittajaksi. Tom Hooperin ohjaama ja Colin Firthin tähdittämä Kuninkaan puhe sai myös parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen palkinnon.

— Kuninkaalliset, jonkinlaisen fyysisen ongelman kanssa painiva pääosan esittäjä, epookkielokuva — siinä oli kaikki asiat kohdallaan.

Hentulan mukaan voittajan ikäprofiili oli myös kohdillaan.

— Se on plus 40-vuotiaiden naisten elokuva, joka sopii myös Oscar-akatemian jäsenille, jotka ovat vähän vanhempia ja joille on ollut vähän helpompi valita tämä kuin punk-rokinpi Social Network.

Yhteisöpalvelu Facebookin perustajasta kertova The Social Network joutui jäämään ilman tärkeimpiä Oscareita, vaikka pokkasikin Kuninkaan puheen lailla neljä Oscaria.

Etukäteen The Social Networkia oli povattu vahvaksi ehdokkaaksi myös parhaan elokuvan palkinnon saajaksi. Hentulan mukaan tämä kertoo siitä, että kyseessä oli poikkeuksellisen hyvä elokuvavuosi.

— Jos Social Network olisi ollut ehdolla kaksi vuotta sitten tai viime vuonna, se olisi varmasti voittanut. Nyt sattui huono tsäkä, koska tämä vuosi oli klassisen hyvä ja loistavia elokuvia paljon. Kuitenkin se voitti minulle tärkeimmän palkinnon, joka on käsikirjoituspalkinto. Jos se ei olisi sitä voittanut, olisin luopunut ihmiskunnan jäsenyydestä, se oli niin hyvin käsikirjoitettu elokuva, Hentula julistaa.

Hi-tech-trilleriksi kuvattu Inception sai niin ikään neljä Oscaria.

- Inception on viime vuoden Avatar. Tämän vuoden hyvyydestä kertoo kuitenkin se, ettei Inception ollut lähelläkään missään veikkauksissa parahaan elokuvan voittajaksi. Omassa lajityypissään se on hyvä, ja kuvastaa tämän vuoden kattauksen monipuolisuutta.

Nais- ja miespääosat menivät tuottajagurun mielestä oikeaan osoitteeseen.

Natalie Portmanin oli pakko voittaa. Myös Colin Firthin klassinen vammaisen rooli oli omassa kategoriassaan selkeä johtaja aivan kuin Portmankin.

Yllätyksiä ei juuri tullut.

— Olen vähän positiivisesti yllättynyt tanskalaisen Koston menestyksestä. Pelkäsin, että amerikkalaiset äänestäisivät naapureitaan niin kuin Suomi Euroviisuissa, siellä oli kuitenkin kanadalainen ja meksikolainen elokuva myös ehdolla. Onneksi näin ei käynyt, Kosto on erittäin loistava elokuva.

(MTV3)

Katso tuottaja Jarkko Hentulan haastattelu: (Huomenta Suomi 18.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.