Osakeanti ei tuonut helpotusta Norwegianin ahdinkoon – pörssikurssi lähti jyrkkään laskuun

Halpalentoyhtiö Norwegian on saanut järjestettyä osakeannin kautta kolmen miljardin Norjan kruunun rahoituksen (reilut 300 miljoonaa euroa). Uutinen annista sai kalsean vastaanoton pörssissä, jossa Norwegianin pörssikurssi romahti lähes 30 prosentin laskuun pian kaupankäynnin alettua.

Yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan, että osakeannin avulla on määrä vakauttaa yhtiön taloutta ja luoda liikkumatilaa. Antiin osallistuu muun muassa Norwegianin suuromistaja ja perustaja Björn Kjos.

Nopea laajentuminen tuotti yhtiölle vaikeuksia

Norwegian on ollut vaikeuksissa nopean laajentumisensa seurauksena. Kjos toteaa, että kasvutahtia hidastetaan ja jatkossa panostetaan kannattavuuden parantamiseen.

Yhtiön pörssikurssi on ollut paineissa ja rojahti perjantaina pahimmillaan neljänneksen, kun yhtiön ostoa harkinnut IAG ilmoitti peruvansa kaupat ja panevansa jo omistamansa neljän prosentin osuuden myyntiin. IAG omistaa British Airwaysin.

Alustavien lukujen mukaan Norwegianin tappio nousi noin 2,2 miljardiin Norjan kruunuun (noin 220 miljoonaan euroon) viime vuonna. 

Lue myös:

    Uusimmat