Osa rokotettava uudelleen Nokialla – ovat saaneet vajaan annoksen koronarokotetta, syynä "ilmakuplatekniikka"

8:08
Saivatko vajaan rokotuksen saaneet minkäänlaista suojaa? Näin apulaisylilääkäri kommentoi

Osa Nokialla koronarokotuksen saaneista joudutaan rokottamaan uudelleen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa. Syynä on rokotuksissa käytettävän ruiskun mahdollisuus antaa potilaalle vajaa annos.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa niin sanottua ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan mahdollisimman suuri määrä rokoteannoksia. Kyseinen virhe syntyy tuberkuliiniruiskua käytettäessä, jolloin annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida.

Rokotuksissa on käytetty ilmakuplatekniikkaa, sillä sen avulla Comirnaty-rokotepullosta on voinut saada seitsemän tai jopa kahdeksan annosta pullon virallisen annosmäärän (6) sijaan.

Lue myös:

THL on hyväksynyt ylimääräisten annosten ottamisen ja ilmakuplatekniikan, mutta korostaa, että kaikkien annosten on oltava täysiä.

Vajaan rokoteannoksen saaneet henkilöt rokotetaan uudelleen, sairaanhoitopiiri kertoo. Heihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

– Uudelleen rokottamisen käytännöstä on sovittu THL:n rokotusasiantuntijoiden kanssa ja siitä on tiedotettu Pirkanmaan kuntia ja yksityisiä toimijoita, piiri tiedottaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri korostaa erityistä huolellisuutta annoskoon tarkistamisessa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja