Osa Arnold Schwarzeneggeristä "on kuollut" – näky olohuoneessa kirvoittaa pohjattoman tunteen

Arnold Schwarzenegger palaa jälleen legendaariseksi tuhoajaksi– ”T-800 soveltaa enemmän ihmiskäyttäytymistä”  0:37
Arnold Schwarzenegger T-101-hahmona Terminator: Dark Fate -elokuvassa.

Kuvaparissa oli jotain kaunista. Ylempänä oli otos, jossa nuoret kehonrakentajakilpailijat Arnold Schwarzenegger ja Franco Columbu ottivat toisistaan mittaa shakin parissa. Alapuolisessa kuvassa kaksikko oli laudan äärellä varttuneempina legendoina.

Vuosien 1976 ja 1981 Mr. Olympia -voittaja Franco Columbu jakoi kuvaparin Instagram-tilillään vuonna 2017. 

– Päihitän yhä hänet joka kerta, Columbu velmuili silmää iskevän emojin kera.

Kaksi vuotta myöhemmin Columbu kuoli. 78-vuotiaan italialais-yhdysvaltalaisen vointi huonontui merellä uidessa, ja hän menehtyi, kun häntä oltiin kuljettamassa helikopterilla sairaalaan.

Ystävyksiä nuoresta lähtien

Columbu ja Schwarzenegger treenasivat aikoinaan yhdessä ja kilpailivat samanaikaisesti kehonrakentajina. He myös esiintyivät yhdessä elokuvissa Pumping Iron, Terminator ja Conan – barbaari.

Kaksikko oli ystävystynyt jo nuorina. Schwarzenegger, 76, on kertonut tutustuneensa parhaaksi ystäväkseen kuvaamaansa Columbuun jo 18-vuotiaana.

– Keskustelumme olivat silloin erilaisia kuin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Puhuimme lapsista, puhuimme perheestä, puhuimme siitä, missä kasvoimme, menneisyydestä, ja kävimme syvällisempiä ja tunteellisempia keskusteluja, Schwarzenegger kertoi muun muassa yrittäjänä, sijoittajana ja kirjailijana tunnetun Tim Ferrissin YouTube-videolla.

Enää Schwarzenegger ei voi noita keskusteluja vanhan ystävänsä kanssa käydä. Kaipuu on pohjaton.

– Tietyistä ystävistä on tullut osa sinua. Kun he kuolevat, osa sinustakin kuolee, itävaltalais-yhdysvaltalainen seitsenkertainen Mr. Olympia -voittaja sanoi.

"Ei enää yhtäkkiä istukaan siellä"

Schwarzenegger kuvaili, miten hänelle on kova paikka kävellä olohuoneessaan ja nähdä shakkilauta, jolla hän pelasi Columbun kanssa kolmeen kertaan viikossa. Kaksikko tapasi samalla myös juoda viiniä ja polttaa sikareita, ja jutella.

– Joka päivä kävellessäsi olohuoneessa näet tämän shakkilaudan nurkassa, eikä Franco enää yhtäkkiä istukaan siellä. Se on minulle sydäntä särkevää.

Schwarzenegger ajattelee Columbua myös polkupyöräillessään. Hän muistaa, että ihmiset ottivat videoita Columbun heittelehtineestä ja hassulta näyttäneestä fillaroinnista.

– Luullakseni pyörä oli liian korkealla, ehkä se oli ongelmana.

Lue myös:

    Uusimmat