Mainos

Osa-aikaisena vuodesta 1988 - oikeus hylkäsi korvausvaateet

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt K-Citymarketin osa-aikaisten työntekijöiden korvausvaateet lisätyön tarjoamisvelvollisuutta koskevassa riidassa.

Kaksi naista oli haastanut K-Citymarketin oikeuteen vastentahtoisesta osa-aikaisuudesta.

Toinen naisista on ollut osa-aikaisena Lielahden Citymarketissa Tampereella vuodesta 1988. Hän on pyytänyt työnantajalta koko työsuhteensa ajan lisätyötä ja sopimuksensa kokoaikaistamista. Toinen naisista oli Pirkkalan Citymarketissa osa-aikaisena vuodesta 2000 vuoden 2012 lokakuuhun, jolloin hänelle annettiin kokoaikainen työ.

Naisten mukaan sekä Lielahden että Pirkkalan Citymarketeihin on palkattu kymmeniä uusia työntekijöitä samaan aikaan, kun he ovat olleet osa-aikaisina.

K-Citymarket kiisti korvausvaateet. Yhtiön mukaan se on tarjonnut kaikille osa-aikaisilleen lisätyötä tasapuolisesti ja palkannut uusia työntekijöitä vasta, kun se on ensin tarjonnut lisätyötä jo työsuhteessa oleville osa-aikaisille.

Oikeus katsoi tulleen todistetuksi, että K-Citymarketin tyyppisessä tavaratalossa on mahdotonta järjestää työvuorot täysin kokoaikaisten työntekijöiden avulla.

Kumpikin naisista vaati yli kymmenentuhannen euron korvausta sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntikulut naisten maksettaviksi. Kumpikin velvoitettiin maksamaan kuluja yli 26 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.