Mainos

Orpo: Uusien maahanmuuttoviranomaisten palkkaaminen on jo alkanut

Sisäministeri Petteri Orpon mukaan tänä vuonna Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden lopullista määrää oon mahdotonta tietää varmaksi.

Sisäministeriön arvion mukaan Suomeen tulee tänä vuonna 30 000 turvapaikanhakijaa, mikä on kaksinkertainen määrä aiempaan arvioon verrattuna.

– Tilanne elää nyt oikeastaan päivittäin. Me emme pysty tarkkaan sanomaan, kuinka paljon ihmisiä Euroopan halki on Suomeen tulossa. Tiedetään vain, että satojatuhansia ihmisiä on liikkeellä ja me seuraamme tätä päivittäin ja päivitämme arviota koko ajan.

– Tämä 25 000–30 000 on paras arvio siitä, mihin määrään tänä vuonna päädytään, mutta se voi olla enemmän tai vähemmän, Orpo totesi MTV:n Seitsemän uutisissa.

Orpon mukaan nyt on tarkoitus lisätä poliisien ja maahanmuuttoviraston henkilöstön määrää. Tähän on saatu lisää määrärahoja. 

– Olemme alkaneet jo palkkaamaan uutta henkilöstöä. Sekä poliisille että maahanmuuttoviranomaisille palkataa lähiaikoina yhteensä 150 uutta työntekijää nimenomaan vastaanottoon, jotta se toimii nopeasti ja tehokkaasti. Ja jotta löydämme ne ihmiset, jotka ovat avun tarpeessa.

Myös Ruotsin kautta tulee tällä hetkellä noin 300 turvapaikanhakijaa päivässä Haaparannan kautta rajan yli.

– Yksi selittävä tekijä on varmasti se, että Ruotsiin on viime vuonna tullut 85 000 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna heitä on jo 40 000 ja arvioidaan, että 80 000 täyttyy taas.

– Ruotsi alkaa olla aika täynnä. Silloin suunta on myös Suomeen ja yksi reitti on sieltä Haaparannan kautta pohjoisesta. Me selvitämme koko ajan Ruotsin tilannetta, Orpo kertoo.

Orpon mukaan Suomeen perustetaan nyt päivittäin uusia vastaanottokeskuksia. 

– Kunnat ja yksityiset ihmiset ovat heränneet tilanteeseen. Uskon, että Suomi selviää tästä kyllä.

Orpon mukaan seurakuntien ja järjestöjen rooli pakolaisasiassa on merkittävä. 

– Se on aivan välttämätöntä ja kullanarvoista tässä tilanteessa. Kolmas sektori, SPR ja nyt etenevässä määrin seurakunnat, on se taho, joka auttaa meitä tässä varsinaisessa vastaanottokeskusten pyörittämisessä, Orpo sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.