Orpo: Hallituksen ohjelmalta on pudonnut pohja – tarvitaan 120 000 uutta työllistä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan hallituksen pitäisi kaksinkertaistaa tavoitteensa uusien työllisten määrästä, jotta julkinen talous olisi tasapainossa vuonna 2023. Suomi tarvitsee kokoomuksen mukaan 60 000 sijaan 120 000 uutta työllistä.

Antti Häkkänen on suosituin ehdokas kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Katso video!

2:12

Tämä tarkoittaisi 77 prosentin työllisyysastetta. Luvut perustuvat kokoomuksen eduskunnan tietopalvelulta pyytämään laskelmaan.

Marinin hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyyysastetta eli päätösperäisesti noin 60 000 lisätyöllistä vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Eduskunnan tietopalvelun laskelma on karua luettavaa hallituksen ja Suomen kannalta. Jotta julkinen talous olisi tasapainossa, kuten hallitusohjelmassa luvataan, pitäisi hallituksen kaksinkertaistaa tavoitteensa uusien työllisten määrästä. Toistaiseksi emme ole nähneet hallitukselta ainuttakaan työllisyystoimea, Orpo sanoo.

"Hallituksen ohjelmalta on pudonnut pohja"

Orpo puhui tänään puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.

– Hallituksen ohjelmalta on pudonnut pohja ja sen on korjattava kurssiaan. Tarvitaan massiivinen määrä työllisyystoimia, tarvitaan menojen priorisointia ja tarvitaan politiikkaa, joka lisää kasvua, Orpo sanoo.

Eduskunnan tietopalvelu arvioi myös kokoomuksen pyynnöstä, että jos työllisyys ei nouse nykytasolta, hallitus joutuu leikkaamaan julkisia menoja vaalikauden loppuun mennessä noin 3,6 miljardilla eurolla.

– Jos hallitus ei kykene tekemään tarvittavia työllisyyspäätöksiä, seuraava hallitus joutuu jälleen tekemään suuren talouden sopeuttamisohjelman. Se voidaan välttää tekemällä riittävät työllisyyspäätökset mahdollisimman pian, Orpo sanoo. 

Orpo sanoi puheessaan, että kokoomus on valmis tukemaan "jokaista järkevää toimenpidettä", joka parantaa työllisyyttä.

Eduskunnan tietopalvelun laskelman mukaan Suomeen tarvitaan vuoteen 2023 mennessä 120 000 uutta työpaikkaa, jotta julkinen talous olisi tasapainossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja