Orion selvittää Kuopion lääketehtaan tuotannon ulkoistamista ulkomaille

Orionin mukaan Kuopion tehdas tulisi jatkamaan toimintaansa ainakin kesään 2026.

Lääkeyhtiö Orion selvittää Kuopion lääketehtaan tuotannon ulkoistamista ulkomaille. Perusteena mahdolliselle ulkoistukselle olisivat Orionin mukaan Kuopion tehtaan heikko kilpailukyky ja sen korkeat investointitarpeet.

Orion antoi maanantaina yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluesityksen toiminnan uudelleenjärjestelemisestä ja mahdollisista henkilöstövähennyksistä. 

Muutosneuvottelut koskevat Kuopion tehtaan koko tuotannollisissa tehtävissä ja tuotantoa tukevissa tehtävissä toimivaa henkilöstöä eli noin 40 työntekijää.

Muu Kuopiossa työskentelevä henkilöstö ei Orionin mukaan ole muutosneuvottelujen piirissä.

– Arvioinnin taustalla on tehtaan heikko kilpailukyky, alhainen käyttöaste, lääkealan lisääntyvät laatuvaatimukset sekä korkeat investointitarpeet. Tehtaalla volyymi on alhainen, ja kilpailukyvyn puute vaikuttaa siihen, että tehtaan kasvunäkymät ovat hyvin heikot. Tämän vuoksi tarvittavat lisäinvestoinnit eivät olisi perusteltuja, Orion kirjoittaa tiedotteessaan.

Orion arvioi, että Kuopion tehdas tulisi jatkamaan toimintaansa ainakin kesään 2026.

Kuopion tehdas on keskittynyt nestemäisiin lääkkeisiin ja itsehoidon valmisteisiin. Tunnetuimpia Kuopiossa valmistettavia tuotteita ovat nenäsumutteet, yskänlääkkeet ja korvatipat. Kuopiossa nykyisin tuotettavat valmisteet säilyisivät Orionin mukaan jatkossakin yhtiön tuoteportfoliossa.

 

Lue myös:

    Uusimmat