Mainos

Orion Nokian tiloihin Saloon - "tuonee useita kymmeniä työpaikkoja"

Lääketehdas Orion perustaa Saloon pakkaus- ja logistiikkakeskuksen viestintäjätti Nokialta vapautuviin tiloihin.

Saloon siirtyy suurin osa Orionin pakkaustoiminnasta Espoossa ja Turussa. Orionin mukaan keskus työllistää hieman yli sata ihmistä, heistä osa palkataan lääketehtaan ulkopuolelta.

– On vaikea sanoa että kuinka paljon uusia työpaikkoja tästä syntyy, mutta voisin sanoa että useita kymmeniä, kertoo Orionin toimitusketjun johtaja Virve Laitinen .

Orionin mukaan Espoossa ja Turussa nyt työskentelevät säilyttävät työpaikkansa. Yhtiö on aloittanut henkilöstöneuvottelut henkilöstön kanssa tänään.

– Kokonaisnäkymähän on että kaikille saadaan ja pyritään tarjoamaan työpaikka. Ensissijaisesti me tarjoamme ihmisille Salossa työpaikkaa, ja toissijaisesti meidän toisissa toimipisteissä, Laitinen sanoo.

Salo kärsi pahoin Nokian irtisanomisista.

– Salossa on suuri määrä tuotannon ja logistiikan huippusaajia, ja heille kohdistuu nyt töitä, toteaa Jukka Juva, joka on Nokian Bridge-ohjelman johtaja Salossa.

Bridge-ohjelmallaan Nokia pyrkii tukemaan entisiä työntekijöitään ja paikkakuntia, joissa sen toiminta on vähentynyt.

Keskuksen pitäisi olla valmis vuoden 2014 lopulla. Toimitilojen muuttaminen lääkepakkaamiseen sopivaksi vaatii paljon töitä, mikä työllistää väliaikaisesti jonkin verran ihmisiä.

Orion tulee Saloon vain pistäytymään, näin ainakin Laitinen vakuuttaa.

– Lääketeollisuudessa ei tehdä muutoksia päähänpiston mukaan, ja tähän liittyy erilaisia viranomais- ja lupamenettelyjä, eli olemme menossa eteenpäin pitkän aikavälin suunnitelmalla.

Orionilla on työntekijöitä Suomessa noin 2 700.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.