Oraaliseksi – nyt se on sallittua myös täällä!

Louisianan osavaltiossa Yhdysvalloissa oraaliseksistä saattaa saada seksuaalirikollisen leiman. Nyt 1800-luvun alussa asetettu laki on kuitenkin saamassa kyytiä.

Yhdysvaltojen eri osavaltioilla on vanhanaikaisia lakeja, jotka herättävät nykyaikana huvittuneisuutta. Yksi näistä on kohta historiaa, kun Louisianan osavaltio peruu lakinsa, joka koskee suu- ja anaaliseksin harrastamista.

Laki asetettiin 1800-luvun alussa, mutta se on ollut voimassa näihin päiviin saakka. Lain mukaan suu- tai anaaliseksin harrastaminen täytti törkeän rikoksen merkit. Tuomittu sai myös seksuaalirikollisen leiman.

Kriitikoiden mukaan laki on epäreilu, sillä se on syrjinyt naissukupuolta ja tummaihoisia. Tuomituista melkein kaikki ovat olleet naisia ja kolmasosa tummaihoisia. Tuomittujen joukossa on ollut erityisen paljon seksityöläisiä.

Elokuussa 2011 muuttuva laki ei merkitse hyviä uutisia jo tuomituille, sillä vanhat rangaistukset täytyy yhä kärsiä. Women with a Vision -järjestössä työskentelevä Deon Haywood taistelee tuomittujen puolesta.

– Naisille ja seksuaalivähemmistöille, joiden kanssa työskentelen, tämä laki on asettanut ylivoimaisia esteitä asunnon, työn ja palveluiden hankkimiseen. Viimeinkin lainsäädäntö on tasa-arvoistanut rangaistuksia. Taistelemme silti heidän puolestaan, jotka joutuvat yhä kärsimään rangaistusta menneiden takia. Meillä on paljon tehtävää, Haywood kertoo.


Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: rt.com

Kuvat: Shutterstock, Artix Studio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja