Mainos

Oppositio: Liemessä ollaan Euroopan laajuisesti

Oppositio epäilee valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen lupausta, että hallitus vastustaa edelleen Euroopan pysyvän vakausvälineen (EVM) käyttöä jälkimarkkinoilla.

Urpilainen oli tänään suuren valiokunnan evästettävänä ensi viikolla käytäviin euroryhmän talouskokouksiin. Hän sanoi valiokunnan kokouksen jälkeen, ettei Suomi pidä kriisimaiden valtionlainojen ostoa jälkimarkkinoilta järkevänä tapana torjua finanssikriisiä.

Oppositiossa lausuntoa epäillään. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uskoo, että Suomen kokonaisvastuut tulevat kasvamaan tulevaisuudessa.

– Liemessä ollaan Euroopan laajuisesti. Lopputulos tulee olemaan se, että suomalaisten vastuut ja maksaminen kasvaa. On aivan selvää, kun Espanjan pankkitukipiikki aukeaa, että Irlanti ja muut itse pankkitukea maksavat maat tulevat tähän kaukalolle. Kyllä tämän laivan suunta on selvä, syvällä kynnetään, Soini puhisee.

Pekkarinen ei halua liittovaltiota

Myös keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen arvioi, ettei eurokriisi ole loppumassa huomenna.

– Ylipäätään koko tilanne näyttää nyt siltä, että näiden holtittomasti eläneiden tuska kasvaa entisestään. Nyt huudetaan enemmän ja enemmän meitä, asiamme hyvin hoitaneita maita yhteisiin talkoisiin näiden maiden auttamiseksi, Pekkarinen sanoo.

– Sitten nämä samat maat vielä ovat sitä mieltä, että pitää rakentaa liittovaltio, jossa he vielä pääsevät päättämään niistä meidän sinne antamista rahoista. Tällä tiellä jatkaminen ei ole perusteltua. Pitäisi saada aikaan järjestely, jossa jokainen maa vastaa omasta tontistaan ja omista pankeistaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.