Mainos

Oppitunti 2b: Meikkipohja, peitevoide

Peitevoide antaa lisäpeittävyyttä kasvoille

Huolellisesti tehty meikkipohja on onnistuneen meikin edellytys. Meikkipohja koostuu meikkivoiteesta, peitevoiteesta tai -puikosta, valoa heijastavasta peitevoiteesta tai valokynästä ja puuterista.

Hyvän meikkipohjan ansiosta meikki pysyy kauniina koko päivän. Huolellisuus aamulla meikin teossa tuo helpotusta loppupäiväksi. Hyvin tehtyä meikkipohjaa ei juuri tarvitse korjailla. Puuteri käsilaukussa riittää päivän aikana mahdollisesti nousevan pintakiillon peittämiseen.

Peitevoide

Kun meikkivoide on levitetty kasvoille, kasvoilla voidaan käyttää peitevoidetta, valokynää tai valoa heijastavaa peitevoidetta. Peitevoide sisältää valoa heijastavia pigmenttejä ja sitä voidaan käyttää myös tummille silmänalusille tai antamaan lisäpeittävyyttä kasvoille.

Hyvä tapa on käyttää apuna sormea tai sivellintä ja tarkastaa ne alueet iholta, jotka lähtevät helpoiten punoittamaan tai kiiltelemään päivän aikana. Peitevoide levitetään iholle kevyesti meikkivoiteen päälle. Nenänpielet, silmänympärysiho ja leuka ovat alueita, mihin lisäpeittävyyttä usein kaivataan.

Kun meikkivoide ja peitevoide on huolellisesti levitetty kasvoille, kiinnitetään meikki puuterilla.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen, NIVEA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.