Mainos

Oppitunti 2a: Meikkipohja, meikkivoide

Oikea meikkivoide tekee meikistä luonnollisen

Huolellisesti tehty meikkipohja on onnistuneen meikin edellytys. Meikkipohja koostuu meikkivoiteesta, peitevoiteesta tai -puikosta, valoa heijastavasta peitevoiteesta tai valokynästä ja puuterista.

Hyvän meikkipohjan ansiosta meikki pysyy kauniina koko päivän. Huolellisuus aamulla meikin teossa tuo helpotusta loppupäiväksi. Hyvin tehtyä meikkipohjaa ei juuri tarvitse korjailla. Puuteri käsilaukussa riittää päivän aikana mahdollisesti nousevan pintakiillon peittämiseen.

Oikean meikkivoiteen valinta

Oikean meikkivoiteen valinta on tärkeää, jotta meikistä tulee luonnollinen ja kaunis. Jotta löytäisit oikean voiteen juuri sinun ihotyypillesi, on tärkeää miettiä, mitä meikiltä odotat. Mieti, minkä verran haluat peittävyyttä, haluatko mattapintaisen vai puolipeittävän pinnan. Onnistunut meikki on aina luonnollisen näköinen.

Värin valinta

Meikkivoiteen oikean värin valinta voi olla haastavaa. Liian tumma väri tekee meikistä helposti tunkkaisen ja liian vaalea luonnottoman kalpean. Värin tulisikin olla mahdollisimman lähellä omaa ihon väriä, ei vaaleampi eikä tummempi. Värin valinnassa on tärkeää, että meikkivoidetta kokeillaan aina kasvoille, lähelle kaulan ihoa. Meikkivoiteen laatua voi toki kokeilla myös kädenselkään ja tunnustella näin esimerkiksi tuotteen levittyvyyttä. Värisävyä ei silti milloinkaan pidä valita käden värin mukaan, koska kasvojen ja käsien ihot ovat niin erilaisia.

Meikkivoiteen levitys

Meikkivoiteen voi levittää sienellä, siveltimellä tai käsin. Käsin levitettynä tuote notkistuu käsien lämmössä, jolloin meikistä tulee ohut ja hyvin luonnollinen, mutta myös hyvin pysyvä. Tällöin on myös helppo huomioida se, että meikkivoidetta tulee levitettyä joka paikkaan kasvoille tasaisesti.

Meikkisientä käytettäessä on tärkeää pitää sieni puhtaana ja hygieenisenä. Puhtaus on a ja o myös meikintekovälineiden suhteen. Varo myös koskettamasta sormin tuotepakkausten suuaukkoja. Purista tuotetta mieluummin kämmenselälle ihokosketusta välttäen. Näin vähennät ihon epäpuhtauksien ja rasvan joutumista tuotteen sekaan, ja pidennät tuotteen käyttöikää.

Kun meikkivoide on levitetty kasvoille, kasvoilla voidaan käyttää peitevoidetta, valokynää tai valoa heijastavaa peitevoidetta.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen, NIVEA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.