Mainos

Oppitunti 12: Aikuisen naisen kasvojen muotoilu

Ihon heleyttäminen ja muotoileminen käy helposti aurinkopuuterin avulla. Aurinkopuuterilla meikatut kasvot ovat hehkuvan kauniit ja kolmiulotteiset. Älä unohda myöskään poskipunaa, joka raikastaa koko meikin.

Valitessasi aurinkopuuteria, muista valita riittävän vaalea sävy. Liian tumma, harmaa tai punainen aurinkopuuteri tekee kasvoistasi tunkkaisen näköiset. Vaaleaa sävyä voit käyttää reilustikin ilman näkyviä rajoja.

Aurinkopuuterin levitysohjeet

Levitä aurinkopuuteria ensin kasvojen korkeimmalle kohdalle, poskipunan paikalle. Käytä isoa sivellintä ja häivytä pehmeästi.

Aurinkopuuterilla voit myös muotoilla kasvojasi. Voit häivyttää esimerkiksi kaksoisleukaa tai meikata kaunista hehkua avonaiselle kaula-aukolle. Kasvojen reunat meikkaamalla saat kasvoillesi kaivattua kolmiulotteisuutta.

Muista myös poskipuna

Poskipuna raikastaa koko meikin. Aurinkopuuterin käyttäminen ei ole syy jättää poskipunaa pois. Perinteinen poskipunan

paikka on ohimon ja nenän linjan välissä. Älä levitä poskipunaa alemmas, sillä poskiluun alapuolella oleva tila on tarkoitettu varjostukselle.

Levitä poskipuna ylhäältä alaspäin niin, että tummin kohta on ylhäällä. Jos levität poskipunaa vahingossa liikaa, häivytä ja painele ylimääräinen väri vipalla pois.

Jos haluat korostaa erityisesti poskipäitäsi, levitä meikkiä suoraan poskipään päälle. Perinteinen tekniikkaa sopii kuitenkin erityisen hyvin aikuisen naisen meikkiin, koska ylilyöntien vaara on silloin pienempi. Omppuposkien sijaan aikuisen naisen meikin on hyvä olla pehmeä ja luonnollinen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.