Oppenheimer-elokuvalle lisää ehdokkuuksia – ehdolla 13 eri Bafta-kategoriassa

Atomipommin kehityksestä kertova Oppenheimer-elokuva sai eniten ehdokkuuksia Ison-Britannian Bafta-palkinnon kategorioissa. 

Christopher Nolanin  Oppenheimer-elokuva on saanut 18. tammikuuta yhteensä 13 Bafta-ehdokkuutta. Bafta on brittiläisen elokuva-akatemian vuosittain jakama elokuva-, televisio- ja pelialan palkinto, ja se on kuin Ison-Britannian vastine Oscar-palkinnolle.

Tämän vuoden voittajat on määrä julkistaa 18. helmikuuta Lontoon Royal Festival Hallissa järjestettävässä seremoniassa.

Atomipommin kehityksestä kertova Oppenheimer kilpailee muun muassa parhaan elokuvan palkinnosta yhdessä elokuvien Killers of the Flower Moon, Poor Things, Putoamisen anatomia ja The Holdovers kanssa. Poor Things sai Oppenheimerin jälkeen eniten ehdokkuuksia, eli 11 kappaletta. 

Parhaan ohjaajan kategoriassa on Nolanin lisäksi ehdolla muun muassa Bradley Cooper ohjaustyöstään elokuvassa Maestro

Greta Gerwigin ohjaama hittielokuva Barbie ei ollut ehdolla parhaan elokuvan tai parhaan ohjaajan kategoriassa, mutta sen toinen pääosanäyttelijä Margot Robbie sai Bafta-ehdokkuuden parhaasta naispääosasta. 

Oppenheimer voitti äskettäin myös Golden Globe -gaalassa viisi merkittävää palkintoa: paras draamaelokuva, paras ohjaaja, paras draamaelokuvan pääosa (Cillian Murphy), parhaan miespääosan sivurooli (Robert Downey Jr.) ja paras alkuperäinen musiikki (Ludwig Göransson).

Kaikki Bafta-ehdokkuudet voit katsoa täältä.

Tämän vuoden Oscar-ehdokkaat on määrä julkistaa tiistaina 23. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat