Opetusvirasto: Alppilan opettaja provosoitui nuoren puheista

Helsingin kaupungin mukaan julkisuudessa olleesta videopätkästä ei saa kokonaiskuvaa Alppilan koulun tapahtumista. Opetusvirasto valotti tänään opettajan erottamiseen johtaneen jupakan yksityiskohtia.

Opetusviraston mukaan tilanne koulun ruokalassa sai alkunsa toisesta välikohtauksesta. Opettaja oli kehottanut oppilasta ottamaan hupun päästään. Kun oppilas oli aluksi kieltäytynyt, opettaja oli voimakkain sanoin sanonut heittävänsä oppilaan ulos ruokalasta.

Ruokailun jälkeen toinen oppilas meni opettajan luo ja kehotti häntä pyytämään huppu päässä olleelta oppilaalta anteeksi käytöstään. Tästä alkoi kina, joka kärjistyi oppilaan työntämiseen ulos ruokalasta. Oppilaan mukaan hän oli horjahtanut. Tapauksen jälkeen oppilas meni rehtorin luo ja oli rehtorin mukaan järkyttynyt.

Opetusviraston mukaan opettaja poistui paikalta, eikä jäänyt selvittämään asiaa oppilaan kanssa. Jos tilanne ei ole hallinnassa, kollegaa olisi pitänyt pyytää apuun. Tilanteet pitäisi ratkoa ensisijaisesti puhumalla ja säilyttää maltti.

– Opettaja provosoitui murrosikäisen oppilaan puheista, sanoi opetuspäällikkö Marja Kyllönen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat