Opetuspäällikkö perustelee ristiriitaista viestintää Kangasalan koronatapauksessa: "Tietojeni mukaan ensimmäinen testitulos oli negatiivinen" – toinen testi varmisti tartunnan

2:13
Kangasalan opetuspäällikkö kommentoi syitä ristiriitaisen koronavirusviestinnän taustalla.

Kangasalan opetuspäällikön mukaan koronaviruksen kieltäminen johtui ensimmäisestä negatiivisesta testituloksesta.

Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta. Heidät asetetaan karanteeniin. Lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi, koska altistuneiden joukossa on paljon opetushenkilöstöä.

Närää on herättänyt alkuun ristiriitainen viestintä tapauksesta, sillä vielä perjantaina koronaviruksen yhteys kiellettiin vanhemmille suunnatuissa Wilma-viesteissä, mutta tänään sunnuntaina koronavirustartuntalle saatiin varmistus.

Ristiriitainen viestintä herättänyt ihmetystä

Vielä perjantaina vanhemmille lähetettiin Wilma-järjestelmän kautta viesti, jolla haluttiin niin sanotusti katkoa huhuilta siivet, eli kiistää koronaviruksen yhteys. Kuitenkin sunnuntaina koronvirustartunnalle saatiin varmistus.

Kangasalan opetuspäällikkö Merja Lehtosen (vihr.)kertoo MTV Uutisille, että hänen tietojensa mukaan ensimmäinen testitulos olisi ollut negatiivinen koronaviruksen osalta. Kaikki oireet kuitenkin viittasivat tartuntaan, joten henkilölle tehtiin uusi testi.

– Tämän takia (negatiivisen tuloksen) sitten tiedotettiin, että ei ole aihetta huoleen. Mutta toinen tulos olikin sitten positiivinen, Lehtonen kommentoi MTV Uutisille.

Ristiriitaiset viestit ovat herättäneet huolta ihmisissä. Lehtonen pitää tilannetta valitettavana.

– Tämähän on todella ikävää sekä koulun henkilökunnan, että huoltajien osalta, että tällaista pääsee tapahtumaan, Lehtonen valittelee.

Tuleva kouluviikko käydään läpi erityisjärjestelynä. Opetuspäällikön mukaan koulu viestittää koteihin normaaliin tapaan Wilma-järjestelmän kautta. 

"Opetuksen järjestäminen olisi ollut aika mahdotonta"

Lehtosen mukaan järeät varokeinot johtuvat siitä, että halutaan välttää lisätartuntojen syntyminen sekä hankkia lisäaikaa asian selvittämiseksi.

– Tänä aamuna Kangasalan kaupungin valmiusryhmä kokoontui ja pohdimme asiaa yhdessä THL:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa ja päädyimme lopulta tällaiseen varokeinoon, jotta vältämme lisätartunnat ja saamme lisäaikaa asian selvittelyyn.

– Lisäksi meillä on sen verran useat henkilökunnan jäsenet altistuneet, että opetuksen järjestäminen olisi ollut aika mahdotonta, Lehtonen taustoittaa.

Opetus aiotaan järjestää kuitenkin etänä ja oppilaat saavat lisäksi tehtäviä kotiin. Koulun sulkemiseen on suhtauduttu kirjavasti. Lehtosen mukaan tilanteeseen on reagoitu huolestuneesti, mutta pääasiassa rauhallisesti.

– Tietenkin ihmisiä mietityttää, että miten tästä eteenpäin, Lehtonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja