Koronatartunnasta huhuttiin Kangasalla jo perjantaina – kahden yläkoululaisen Tommi-isä ihmettelee pimittämistä: "Olen pettynyt koulun toimintaan"

2:53
Kuuntele isän haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksestä.

Pitkäjärven koululla oli kahden koulussa käyvän pojan isän Tommi Kemppisen mukaan ollut jo perjantaina puhetta, että jollakin opettajista olisi todettu tartunta koronavirukseen liittyen. Perjantaina Wilma-järjestelmään tuli kuitenkin viesti, että ei ole mahdollista, että Pirkanmaan (todetut) koronavirustartunnat olisivat mitenkään yhteydessä Kangasalan tilanteeseen.

Vilmaan tuli vielä myöhemmin perjantaina viestiä, jonka tarkoituksena oli Kemppisen mukaan katkoa huhuilta siivet. Tämän viestin sisällön mukaan tartunnat eivät koskisi kyseistä opettajaa ollenkaan.

Tänään tuli viesti, että koulu suljetaan viikoksi

Tänään sunnuntaina Wilman kautta tuli kuitenkin toisenlaista tietoa, jonka perusteella Pitkäjärven koulun lähiopetus keskeytetään 15.3. saakka koronavirustartunnan takia. Viestin perusteella noin 90 koulun oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä olisi altistunut virukselle.

–  Siitä on tällä hetkellä tietoa, että iltaviideltä tulisi lisätietoa tapauksesta ja mitenkä toiminta jatkuu, Kemppinen kertoo MTV Uutisille.

Kemppinen kertoo olevansa vanhempana jonkin verran huolestunut tilanteesta.

– Ei hirveästi ole mediatietojen lisäksi tietoa siitä, miten tässä asiassa toimitaan ja kuinka laaja tämä altistuneiden määrä oikeasti on ja miten tämä vaikuttaa koko perheen arkeen. Vielä kun on sukulaisia joilla vastustuskyky tällaisiin tauteihin ei ole niin kova perussairauksineen. Niin tietysti huoli on kova, Kemppinen miettii.

"Olen pettynyt koulun toimintaa"

Sosiaalisessa mediassa on muun muassa kyseenalaistettu kyseisen oppilaitoksen riittämätön käsihygienia. Kemppisen mukaan viestintä on siltä osin ollut hyvää ja Wilmassa onkin muistutettu riittävästä käsihygieniasta.

– Tietysti tuollaiset on ikäviä juttuja, että ensin yritetään katkoa huhuilta siivet ja sitten todetaankin huhut todelliseksi tapahtumaksi. Siinä mielessä olen pettynyt koulun toimintaan. Että olisi voinut olla enemmän faktaa ja odottaa ennen kuin tuollaisia tiedotteita lähtee kirjoittamaan, Kemppinen kummeksuu.

Maanantaihin herätään Kemppisen mukaan kaikesta huolimatta normaaliin tapaan.

– Nyt odotellaan vain, että miten etäopetus on koululta järjestetty. Ei se tällä hetkellä meidän arkea muuta. Sieltä pitäisi vielä tulla viestiä näille oppilaille, jotka kuuluvat mahdollisesti altistuneiden joukkoon. Eli heidät asetetaan sitten mahdollisesti karanteeniin, Kemppinen pohtii.

Pojat ovat rauhallisin mielin

Kemppisen pojat ovat ottaneet tiedon vierusepäilystä vastaan yllättävän hyvin, vaikka tilanne heitäkin varmasti huolestuttaa.

– Ihan rauhallisin mielin tässä vielä ollaan.

Viranomaisille Kemppinen lähettää terveisinä, että näin laajoissa tapauksissa informaatiota ei koskaan ole liikaa, eikä hyssytellä.

Päivitys 8.3.2020: Tommi Kemppisen sukunimi korjattu oikeaan muotoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja