Mainos

Opetusministeri: Opettajien täydennyskoulutus tuplataan

Opetusministeri Henna Virkkunen kertoo valtion lähes kaksinkertaistavan opettajien täydennyskoulutuksen määrärahat ensi vuonna. Rahoitusta on varattu yhteensä yli 21 miljoonaa, mistä uuden Osaava-ohjelman osuus on 8 miljoonaa.

- Ensi vuonna valtion rahoittaman täydennyskoulutuksen piiriin pääsee noin 34 000 opettajaa, Virkkunen kertoi puhuessaan Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen 90-vuotisjuhlassa.

Vuosittain opettajista 87 prosenttia osallistuu täydennyskoulutukseen, mutta trendi on viime vuosina ollut laskeva. Osaava-ohjelman tavoitteena kääntää suunta nousuun.

- Opettajan ammatti on Suomessa kansainvälisesti vertaillen edelleen aivan poikkeuksellisen vetovoimainen ja arvostettu. Meidän on varmistettava että hyvät opettajamme myös pysyvät koulutyössä, Virkkunen sanoi.

Opetusministeri Virkkunen nosti esiin myös oppilaitosjohtajuuden tukemisen. Koulujen johtamiskulttuurilla on huomattava vaikutus oppimisen tuloksellisuuteen, koko kouluyhteisön työhyvinvointiin ja opettajien työssä jaksamiseen sekä näin myös opetustyössä pysymiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.