Ministeriö ehdottaa: Kuvataide, musiikki ja liikunta osaksi ylioppilastutkintoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ehdottaa ylioppilastutkintoon kahta muutosta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OMK) kertoo tiedotteessaan ehdottavansa taito- ja taideaineita osaksi ylioppilastutkintoa. Lakiesityksen mukaan yksi viidestä pakollisesta kokeesta voisi olla kuvataiteen, liikunnan tai musiikin koe.

Lisäksi OKM ehdottaa, että ylioppilastutkinnon voisi suorittaa myös englanniksi tiukasti rajatuin ehdoin.

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) toteaa tiedotteessa, että englanninkielinen ylioppilaskoe mahdollistaisi koulutukseen osallistumisen nykyistä paremmin maassa asuville vieraskieliselle väestölle ja paluumuuttajille.

Henriksson asetti vuonna 2023 työryhmän valmistelemaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen ohjelman lukiokoulutusta ja ylioppilastutkintoa koskevia kirjauksia. Lisäksi asetettiin erillinen ryhmä valmistelemaan oppimisen tuen kehittämistä toisen asteen koulutuksissa.

OKM:n tiedotteen mukaan tämä tarkoittaisi muun muassa sitä, että tukiopetusta annettaisiin kaikille sitä tarvitseville. Opiskelijoilla olisi myös oikeus erityisopetukseen, jos hän tarvitsee todennettujen oppimisvaikeuksien tai muiden syiden vuoksi erityisopetusta lukion oppimäärän suorittamiseksi.

Lakiesitykset on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2024. Lausuntoja voi antaa 4. kesäkuuta 2024 saakka.

 

Lue myös:

    Uusimmat