Mainos

Oopperatalossa ja Kiasmassa vesivuotoja

Oopperatalossa vuotavat lasiseinät ja Nykytaiteen museossa katto. Vaativa arkkitehtuuri ja kallis rakennuttaminen eivät takaa rakennukselle ongelmatonta käyttökaarta.

Kiasma

Taidepyhättöjen ongelmat eivät tulleet yllätyksinä, sillä monimutkainen arkkitehtuuri on yleensä riski. Kaikki kolme Helsingin epäonnista julkista rakennusta sijaitsevat lähes vierekkäin Töölönlahden rannalla. Nykytaiteen museo Kiasma ja Oopperatalo painivat vesivuotojen kanssa, ja Finlandia-talossa ongelmana on seinämarmorien kestävyys. Oopperatalon rakentaminen maksoi 700 miljoonaa markkaa ja Kiasmankin 200 miljoonaa markkaa.

Korkea hinta ei siis takaa laatua. Omistajan edustajan mukaan näissä rakennuksissa ei laatu olekaan pääasia.

Ooppera

-Jos rakennuksen päätehtäväksi asetetaan se, ettei ongelmia ole, olisi näissä varmasti päästy parempaan ratkaisuun. Mutta näissä kohteissa on muitakin arvoja kuin se, että vesi pysyy ulkopuolella, sanoo aluejohtaja Olavi Räty Valtion kiinteistölaitoksesta.
-Kyllä kai tämän tyyppisissä rakenteissa voi olettaa, että vähitellen vesivuotoja tuleekin. Eivät ne siinä mielessä ole yllätyksiä, arvioi Räty.

Finlandia-talo

Soittokierros rakennusalan ammattilaisille tuottaa kommentteja, joiden mukaan nykyajan tietotaidolla olisi ollut mahdollista välttää ongelmat, ja että hintavia rakennustyömaita pitäisi myös valvoa paremmin.

Oopperatalon ja Kiasman korjaukset maksaa Valtion kiinteistölaitos. Uudenmaan alueella valtion rakennusten korjauksiin on varattu yli 100 miljoonaa vuodessa ja toistaiseksi se on myös riittänyt.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.