Mainos

Oopperatähti jyrisee homojen puolesta

Jorma Hynninen

Oopperalaulaja Jorma Hynninen arvostelee kovin sanoin kirkon edustajia homoja tuomitsevista näkemyksistä. Hynninen kirjoittaa Kotimaa-lehden debattipalstalla, että sivistyneinä ihmisinä esiintyvät papit ovat julmia ja he vain lyövät jo lyötyjä.

Hynninen kertoo laajassa kirjoituksessaan poikansa tarinan. Poika koki rippikouluiässä "voimakkaan hengellisen herätyksen" ja osallistui sisarensa kanssa seurakuntanuorten toimintaan kotipaikkakunnallaan.

- Hän halusi papiksi, mutta Jumalan tahto oli toinen, kirjoittaa Hynninen.

16 vuoden isässä poika kertoi vanhemmilleen "hätääntyneenä" olevansa homo. Poika avautui asiasta myös seurakunnassa sillä seurauksella, että isä-Hynnisen sanoin "joutui ulos ajetuksi ja tuomituksi helvettiin".

Koko aikuisikänsä parisuhteessa elänyt poika menehtyi neljä vuotta sitten.

Jeesus seurusteli syntisten kanssa

MTV:n uutisten tänään tavoittama Hynninen ei halua kertoa aiheesta eikä poikansa kuolemasta enempää.

- Sanoin lehdessä kaiken, minulla ei ole enää mitään lisättävää, Hynninen sanoi MTV:n uutisille.

Oopperalaulaja kirjoittaa Kotimaa-lehdessä, että tuomitseminen ja hylkääminen edustavat rakkaudettomuutta, joka ei ole Jeesuksen oppien mukaista.

"Jeesus seurusteli syntisten kanssa, ei hyljännyt heitä - eikä juurikaan arvostanut sen ajan oikeaoppisia", muistuttaa Hynninen.

Joukko tiukan linjan pappeja ( Timo Junkkaala, Timo Laato, Jussi Miettinen, Lasse Nikkarikoski, Pekka Mäkipää, Henrik Perret, Timo Rämä ja Göran Stenlund ) vaativat Kotimaa-lehdessä aiemmin keväällä, että homoilta tulee kieltää toimiminen kirkon virassa. Kaikki papit edustavat luterilaisessa kirkossa toimivia järjestöjä, joille on yhteistä jyrkkä kanta naispappeutta sekä homoja vastaan. Hynnisen kirjoitus on vastaus näille papeille.

Kyse on geeneistä, ei kenenkään oma valinta

Hynnisen mukaan nämä papit esiintyvät tuomareina.

"Te olette ottaneet tuomarin osan. Meillä ei ole mitään moraalista eikä hengellistä oikeutta sulkea ihmisiä alempiarvoisina pois oman erinomaisuutemme ulkopuolelle", vastaa Hynninen.

"Homoseksuaalisuus ei ole kenenkään oma valinta, vaan geenien monimutkaisesta toiminnasta syntynyt ominaisuus", hän toteaa Kotimaa-lehdessä.

Hynninen kertoo tukeneensa kahden tiukan linjan papin järjestöjä taloudellisesti usean vuosikymmenen ajan. Hän ilmoittaa kirjoituksessaan, että avustukset ovat nyt loppu.

Jorma Hynnisen kirjoitus on herättänyt vilkkaan nettikeskustelu homoseksuaalien ranneliike.net/keskustelu - sivustolla. Jotkut pitävät sitä "parhaana kannanottona kirkkoa ravistelevaan homokysymykseen". Toisten mielestä Hynnisen näkemys homoudesta on liian synkkä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.