Mainos

Oopperalaulaja Monica Groop Sibelius-Akatemian professoriksi

(MTV3-Helena Laatio)

Oopperalaulaja Monica Groop. Kuva: Lehtikuva

Mezzosopraano Monica Groopista on tulossa Sibelius-Akatemian laulumusiikin professori. Hän pääsee kuitenkin aloittamaan työnsä vasta ensi vuoden syksyllä.

Sibelius-akatemian opetus- ja tutkimusneuvosto on tehnyt ehdotuksen asiasta tänään, minkä jälkeen se etenee normaalin virantäyttämismenettelyn mukaisesti.

MTV3:n uutisten tavoittama Groop kertoi olevansa iloinen siitä, että hänet on valittu ykkösehdokkaaksi. Urallaan menestynyt ja maailman arvostetuimmissa oopperataloissa vieraillut Groop haluaa kuitenkin jatkaa omaa laulajan uraansa professuurin rinnalla.

Groop arvostaa sitä, että virkaan ollaan valitsemassa aktiiviuralla toimivaa henkilöä, jolla on hyvä tuntuma ammattiin. Groop uskoo myös, että hyvät kontaktit laulajakolleegoihin ympäri maailmaan auttavat myös saamaan huippunimiä Suomeen pitämään mestariluokkia.

Groopin on määrä seurata tehtävässä baritoni Petteri Salomaata, joka on viiden vuoden ajan hoitanut laulumusiikin professuuria määräaikaisena. Salomaan ei haluta jatkavan, ja vastahankaan on ollut erityisesti Sibelius-Akatemian oppilaskunta. Virkaa hoitaa välivuoden ennen Groopin aloittamista Sibelius-Akatemian laulumusiikin lehtori, tenori Anssi Hirvonen. Salomaa puolestaan on kutsuttu professoriksi Tukholman kuninkaalliseen musiikkikorkeakouluun.

Myös laulumusiikin osaston johtajan Outi Kähkösen tilalle on tiettävästi tulossa Eija Järvelä.

Sibelius-Akatemian laulumusiikin osasto on tuulinen paikka, missä eri laulusuuntien keskinäinen kilpailu määrärahoista on kiristänyt tunnelmaa. Laulumusiikin osastoa on arvosteltu muun muassa siitä, että siellä suositaan oopperakoulutusta lied- ja oratoriolaulun kustannuksella. Oopperaosastolle on tiettävästi myös eniten tungosta, mikä puolestaan aiheuttaa mielipahaa rannalle jääneiden keskuudessa.

Laulumusiikin professorin viran jättävä Salomaa pitää Groopia pätevänä tehtävään. Hän toivottaa onnea seuraajalleen, mutta varoittelee uudella työpaikalla ehkä odottavasta yllätyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.