Oona Tolppanen valmistautui Gladiaattoreihin painimalla miesten kanssa: ”Pitää olla vähän hulluutta, että lähtee tällaiseen mukaan”

4:57
Oona Tolppanen kertoo ohjelmaan valmistautumisesta ja treenaamisestaan.

Oona Tolppaselle haastavinta Gladiaattorien kuvauksissa oli jatkuva odottelu.  

Liikunta-alan yrittäjä ja somepersoona Oona Tolppanen nähdään pian Gladiaattorit-ohjelman Safiirina. Toista kertaa gladiaattorina oleva Tolppanen kertoo MTV Uutisille valmistautuneensa ohjelmaan kiinnittämällä huomiota treenaamiseensa.

Maajoukkueessa rugbya pelaavan Tolppasen mukaan rugbytreeneissä kehitetään ominaisuuksia, joita myös gladiaattoriareenalla tarvitaan. Lisäksi hän harjoitteli painimista.

­– Vastustajana oli pelkästään miehiä. Minulla oli aika hyvä vastus, koska kaikki olivat minua parempia. Tykkään yleensä tehdä itseäni parempien kanssa, koska sillä tavalla oppii paljon.

Tolppasen tavalliseen treeniviikkoon kuuluu kaksi tai kolme rugbyharjoitusta, neljä kuntosalitreeniä, muutama lenkki ja palauttavia treenejä. Hän huomauttaa, että paljon liikkuvan on pidettävä huolta riittävästä syömisestä. Tolppanen kertoo syövänsä terveellistä, itse tehtyä ruokaa. Annoksiaan hän ei punnitse.

– Haluan syödä niin, että nälkä lähtee ja saan paljon energiaa.

Tolppasen mukaan gladiaattorin on oltava monipuolinen. Areenalla on hyötyä esimerkiksi nopeudesta, ketteryydestä ja voimasta.

– Pitää olla vähän tiettyä hulluutta, että lähtee tällaiseen mukaan. Tässä pitää kuitenkin olla ihmisten iholla koko ajan. Monelle tulee yllätyksenä, että millaista kontaktin ottaminen on, jos sitä ei ole koskaan ottanut.

Ohjelman kuvaukset vaativat paljon sekä kilpailijoilta että gladiaattoreilta. Tolppaselle haastavinta oli psyykkinen rasitus, kuvauspäivät olivat pitkiä ja omaa vuoroa joutui odottelemaan.

– Pääsääntöisesti odotat koko ajan ja silti on pidettävä itsensä skarppina ja valmiustilassa. Se oli kaikista rankinta tässä.

Gladiaattorit alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 21.4. klo 19.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.