Ono haastoi Lennonin avustajan oikeuteen

John Lennonin leski Yoko Ono on haastanut Lennonin henkilökohtaisen avustajan Frederic Seamanin oikeuteen, sillä hän oli järkyttynyt Seamanin televisiossa esittämästä Lennonin perhevideosta. Riitaa käydään myös siitä, että Seaman väittää heidän perhevalokuviensa tekijänoikeuksien kuuluvan itselleen. Ono syyttää Seamania henkilökohtaisten tavaroiden varastamisesta ja myymisestä Lennonin kuoleman jälkeen.

Kahdeksalle valamiehelle näytettiin huhtikuussa 1980 kuvattu videonauha, jolla Ono leikkii nurmikolla heidän poikansa kanssa perheen ollessa piknikillä. Seaman kieltää syyllistyneensä rikkomuksiin ja väittää valokuvien kuuluvan hänelle.

Onon asianajajan mukaan Seaman on allekirjoittanut salassapitovelvollisuussopimuksen, joka estää häntä käyttämästä perheen omaisuutta henkilökohtaisen edun tavoittelemiseen niin työsuhteensa aikana kuin sen jälkeenkin.

Vuonna 1983 Seemania syytettiin Lennonin päiväkirjojen varastamisesta. Hän myönsi syyllisyytensä varkauteen, ja hänet tuomittiin viideksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Ono kertoo haastaneensa Seamanin huhtikuussa 1999 oikeuteen kolmesta syystä. Ensinnäkin Seaman väittää erään valokuvan tekijänoikeuksien kuuluvan itselleen. Helmikuussa 1999 Seaman esiintyi Famous Families, the Kennedys and the Lennons -TV-show'ssa, jossa näytettiin myös kiistanalainen videonauha. Kolmanneksi Ono huomasi sattumalta Seamanin mainostavan tulevaa kirjaansa, jossa olisi 250 valokuvaa Johnin ja Yokon perhe-elämästä.

Lue myös:

    Uusimmat