Onnistuisiko sinulta tämä perinneherkku? Näillä ohjeilla loihdit maagisen toscapiirakan

Kilpailijat valmistavat perinteisen toscapiirakan 1:33

Näin taiot perinteisen ja herkullisen toscapiirakan. 

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa nähdään muun muassa perinteisen, herkullisen toscapiirakan valmistus. 

Katso alta maukkaan jälkiruuan ohje ja kokeile, onnistuisiko sen loihtiminen sinulta!

Toscapiirakka

Valmistusaika 1 h

Pohja:

mantelimassa 180 g

voi 180 g

sokeri 80 g

kananmuna 160 g

karkea vehnäjauho 100 g

Kuorrutus:

voi 70 g

sokeri 130 g

mantelilastu 130 g

kerma 70 g

vehnäjauho 7 g

Valmistus:

Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen.

Lisää vehnäjauhot.

Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n.22 cm).

Paista 175 asteessa kypsäksi

Valmista toscakuorrutus.

Levitä kuorrute pohjan päälle.

Paista 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Siirrä toscapiirakka tarjoiluastialle.

Lue myös:

    Uusimmat