Mainos

Onnettomuustutkintakeskus: Raaseporin tasoristeys erittäin vaikea – juna tulee takaviistosta

Onnettomuustutkintakeskus sai Raaseporin tasoristeysturman paikkatutkinnan valmiiksi eilen illalla. Keskuksen johtajan mukaan kuorma-auton kuljettajan oli todella vaikea havaita lähestyvää junaa.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että tutkijat saivat tehtyä eilen ensimmäisen rekonstruktion turmasta.

– Kyllä se tapahtumaketju alkoi eilen aika hyvin selvitä. Rekonstruktiossa katsottiin muun muassa sitä, millaiset mahdollisuudet ajoneuvon kuljettajalla oli nähdä lähestyvä juna. Tasoristeys on hyvin vaikea. Juna tulee oikealta takaviistosta ja siinä on metsikköä välissä. Lähestyvää junaa on erittäin vaikea nähdä, Nurmi kertoo.

Nurmen mukaan junan nopeus selvitetään sen omien tallentimien avulla. Radalla on 120 kilometrin nopeusrajoitus ja juna ajoi suurin piirtein tätä nopeutta.

– Yksi iso kysymys on se, kuinka paljon juna jarrutti? Se jarrutti kyllä, mutta ei ilmeisesti paljon.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta jatkuu tänään taustamateriaalin läpikäynnillä. Sen jälkeen pyritään aloittamaan ihmisten kuulemiset. Ne viivästyvät hieman, koska neljä tärkeintä kuultavaa ovat edelleen sairaalahoidossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.