”Onkohan Sanna nyt ihan tällä planeetalla?” Julkkiskokki älähti pääministerin puheista Twitterissä – näin Sanna Marin vastasi

Pääministeri Sanna Marin vieraili lakkautusuhan alla olevalla Nesteen Naantalin jalostamolla 2:23
Pääministeri Marin vieraili lakkautusuhan alla olevalla Nesteen Naantalin jalostamolla viime viikolla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) jatkaa kohua herättänyttä arvosteluaan Talouselämän haastattelussa. Julkkiskokki tarttui pääministerin sanoihin.

Marin kyseenalaisti aiemmin Kaipolan tehtaan sulkemisaikeet ja peräänkuuluttaa jälleen yhteiskuntavastuuta yrityksiltä. Marin pitää aiheellisena kysymystään siitä, oliko juuri nyt oikea aika ja välttämätöntä sulkea tehdas.

– Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä, Marin muun muassa toteaa Talouselämälle.

Julkkiskokki, yrittäjä Henri Alén tarttuu Marinin sanoihin Twitterissä.

– Onkohan Sanna nyt ihan tällä planeetalla? Yritykset eivät voi huolehtia työntekijöistä, jos yritystä ei enää kohta ole. Jos yrityksiä ei huomioida, saa ministerit rampata kohta joka pitäjässä ja tehtaassa, Alen tviittaa.

"En minä pahalla louskuta"

Marin huomauttaa toteavansa, että Suomi tarvitsee tulevaisuudessakin vahvaa hyvinvointivaltiota ja julkista sektoria, koska ei voida luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä. Hän kysyy, onko Alen tästä eri mieltä.

– Kyllä olen. Valtion kantokyky ei riitä kaikkea hoitamaan, vaikka kuinka haluaisimme. Jos yrityksien kilpailukyvystä ei pidetä huolta, ei ole duunia, verotuloja eikä lopulta muuta kuin vierailuita raunioilla. Kukaan ei tätä halua maassamme, Alen tviittaa ja saa pääministeriltä vastakaikua.

– Olen samaa mieltä. Tarvitsemme yrityksiä ja haluamme suomalaisten yritysten menestyvän. Siksi olemme tukeneet yrityksiä kriisin keskellä ja teemme toimia, joilla vahvistamme Suomen kilpailukykyä. Tarvitsemme myös vahvaa hyvinvointivaltiota. Kyse ei ole vastakkainasettelusta, pääministeri vastaa ja saa Alenin sovittelevalle linjalle.

– En minä pahalla louskuta, eikä asia ole henkilökohtaista. Ainoa tie ulos tällä piskuisella maalla toipua on toimia yhdessä ja hyväksyä faktat. Jos työpaikat katoavat ulkomaille, tai työtä ei ole. On siihen jokin syy. Pystymme kyllä nousemaan, Alen tviittaa.

Lue myös:

    Uusimmat