Onko tässä mitään järkeä? Suomi murskasi Hollannin 32-1 – maalivahdille yksi torjunta!

Suomi jatkoi tuhoisia murskajaisiaan salibandyn MM-karsinnoissa Tallinnassa, kun Hollanti kaatui perjantaina tylyin lukemin 32–1.

Kolmen ottelun jälkeen Suomen maaliero on 69–2. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Puola maalein 13-1 ja torstaina Suomi nuiji Liechtensteinin 24-0.

Hollanti-voitossa Suomen tehokkain oli pisteet 3+4 iskenyt Jere Oksanen. Kolmesta kuuden pisteen miehestä Otto Lehkosuo teki yksipuolisessa kamppailussa viisi maalia.

– Raikas, hyvä esitys meiltä, päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi Salibandyliiton tiedotteessa.

– Nyt liikutettiin palloa, ajettiin vauhdilla sisään kuin oli puhuttu ja myös viimeisteltiin paikoista terävästi, hän jatkoi.

Ottelun luonnetta kuvaa Suomen maalivahdin Pyry Luukkosen torjuntatilasto. Ensimmäisessä erässä päästetyn 1-7-kavennusmaalin jälkeen hänen ensimmäinen ja ottelun ainoa torjuntansa tuli kolmannessa erässä. Vastapäässä Hollannin Niek van Linge hikoili 47 vedon edestä ja päästi 32 maalia.

Maaleistaan Suomi teki avauserässä seitsemän, toisessa 13 ja kolmannessa 12.

Suomi kohtaa vielä lauantain ottelussaan Belgian ja sunnuntaina karsintalohkoa isännöivän Viron. Perjantain muissa ottelussa Viro kukisti Belgian maalein 10-2 ja Puola Liechtensteinin 10-1.

Lohkon kaksi parasta etenevät joulukuussa Tshekin Prahassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja