Onko tämä mies Boltonin kaupungin koronapiikin takana? Ibizalta palannut 23-vuotias ei noudattanut karanteenia, vaan järjesti bileet

Isossa-Britanniassa sijaitsevassa Boltonin kaupungissa koronavirustartunnat ovat hurjassa kasvussa, ja 23-vuotiaan bilettäjän epäillään olevan syypää, kirjoittavat brittiläiset iltapäivälehdet Daily Mail ja Mirror

Reilun 200 000 asukkaan Boltonissa todettiin viimeisen viikon aikana 462 uutta koronavirustartuntaa. 

– Tämä on jyrkkä ja huolestuttava kasvu, mutta uusien sääntöjen omaksuminen kestää jonkin aikaa, Boltonin kansanterveysjohtaja, tohtori Helen Lowey sanoi The Bolton News -lehdelle.

Yhdistyneen kuningaskunnan terveysministeri Matt Hancock kertoi BBC:lle, että kaupungin tartunnat ovat nousseet etenkin nuorten keskuudessa. 

– Tartuntajäljityksemme avulla olemme kyenneet paikantamaan monta pubia, joissa virus on levinnyt. 

Iltapäivälehtien mukaan ainakin osasyyllinen koronavirustartuntojen räjähdysmäiseen kasvuun on 23-vuotias nuori mies, joka vietti kuusi viikkoa aurinkoisella Ibizalla.

Palattuaan kotiinsa Boltoniin 20. elokuuta, hän ei ainoastaan kieltäytynyt noudattamasta hallituksen määräämää kahden viikon karanteenia, vaan lisäksi järjesti isot kotibileet ystävilleen ja tuttavilleen. 

Paikallisen poliisin mukaan Migas on lisäksi poistunut useita kertoja ulos juhlimaan pubeihin. Poliisi on antanut nuorukaiselle 1 000 punnan eli hieman yli 1 000 euron sakon. 

Mies itse näkee tilanteen varsin eri tavalla kuin viranomaiset.

– Minua rangaistaan siitä, että olen nuori. Tiedän monia, jotka eivät noudattaneet karanteenia. Poliisit eivät olisi saaneet tietää, jos naapurit eivät olisi kertoneet. 

Omien sanojensa mukaan hänellä ei ole koronaan viittaavia oireita eikä hän ole jaksanut mennä koronatestiin.

Lue myös:

    Uusimmat