Onko tämä liikaa: elävätkö nykylapset aikuisten maailmassa?

10-vuotias lapsimalli kohahdutti vastikään Voguen sivuilla kuvissa, joissa hänet oli stailattu aikuisten vaatteisiin ja pyydetty poseeraamaan seksikkäästi. Yhä useampi lapsi opettelee tanssiliikkeensä erotiikalla kyllästetyistä musiikkivideoista ja pienet lapset seuraavat muotia ja vaativat merkkivaatteita – elääkö nykylapsi liian aikaisin aikuisten maailmassa? Vastaa kyselyyn ja perustele vastauksesi.

Maailmalla kohistiin vastikään Ranskan Voguen julkaisemista kuvista, joissa 10-vuotias Thylane Blondeau keikistelee korkeissa korkokengissä, voimakkaassa meikissä ja avokaulaisessa mekossa. Ranskassa ilmestyy myös lapsille suunnattu Vogue, jossa nuori malli on nähty useaan otteeseen.

Suomessa kohua on herättäny Aller Median julkaisema, alakouluikäisille suunnattu Top Model -lehti. Askarteluohjeiden ja sarjakuvien lisäksi lehdestä saa lukea muun muassa meikkivinkkejä ja tuoreinta muotia. Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä totesi helmikuussa Ylen haastattelussa, että käpylehmillä leikkiminen on jäänyt historiaan.

– Muoti kuulu nykylapsen arkeen. Antaa lasten ja heidän vanhempiensa itse päättää, tarvitsevatko he tätä tuotetta. Nythän lapset lukevat aikuisten lehtiä ja surffaavat netissä. Koetetaan tehdä sellainen lehti, jonka kehtaa lapselle antaa, Aalto-Setälä toteaa Ylen haastattelussa.

Tanssitunti musiikkivideolta?

Lasten musiikkimakukin tuntuu muuttuneen takavuosista, sillä seksikkäästi tanssivat tähdet ovat nykylasten viihdettä siinä missä hieman vanhempienkin. Tanssiliikkeet opetellaan musiikkikanava MTV:n videoilta, mutta myös nuoret tähdet vaikuttavat videoillaan pieniltä aikuisilta.

Will Smithin tytär Willow Smith on kerännyt kiitosta tuoreesta musiikkivideostaan, mutta se herättää myös kummastusta.

– Olin hämmentynyt, kun näin 10-vuotiaan Willow Smithin musiikkivideon. On kuin katsoisi minikokoista aikuista, netin keskustelupalstoilla hämmästellään.

Kun ennen koulujen kevätjuhlissa esitettiin kissoja ja koiria, nyt netin videopalveluista löytyy esityksiä rapakon takaa, joissa 7-vuotiaat kopioivat seksikkäiden tähtien liikkeitä pienissä esiintymisasuissa.

– On uskomatonta, miten monissa tanssikilpailuissa suurin osa esityksistä ovat jollain tapaa seksuaalisia, mutta esiintyjät ovat jopa 6- tai 7-vuotiaita, Floridan yliopiston psykologi Jay Reeve toteaa Teluu Newsline -sivuston haastattelussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja