Onko sensaatioseppä Tommi Niemelä SM-liigan vuoden valmentaja? Näin hän itse vastaa aiheeseen

Illan paras: Tommi Niemelä on luotsannut Pelicansin sensaation partaalle – "Näytöt on pöydällä" 2:20
Video: Tommi Niemelä on luotsannut Pelicansin sensaation partaalle – "Näytöt ovat pöydällä"

Jääkiekon SM-liigassa Lahden Pelicans selvitti sensaatiomaisesti tiensä finaaleihin, kun se kaatoi välierissä Ilveksen voitoin 4–2. Pelicans on yllättänyt kaikki matkan varrella. Nyt ylistys kohdistuu sen johtoseppään, Tommi Niemelään. Onko hän jopa SM-liigan vuoden valmentaja?

Ennen kauden alkua harva uskoi, että Pelicans taistelisi edes pudotuspeleihin pääsystä. Sen äärimmäisen nuori joukkue herätti lähinnä kysymysmerkkejä.

Nyt ollaan pisteessä, missä Pelicans on kahden parhaan joukossa. Yllätysten tehtailu on johtanut kysymykseen siitä, pitäisikö Pelicansin Tommi Niemelä valita vuoden SM-liigavalmentajaksi?

– Hän on tehnyt huikeaa duunia ja näytöt ovat pöydässä, C Moren asiantuntija Siim Liivik toteaa aiheeseen.

– Kyllä tuo Kalevi Numminen -palkinto taitaa olla aika lailla kahden kauppa, C Moren toinen asiantuntija Pekka Saravo kommentoi perään.

Saravo viittasi pystiin, joka jaetaan SM-liigan vuoden valmentajalle.

Jutun yläreunan video: Tommi Niemelä on luotsannut Pelicansin sensaation partaalle – "Näytöt ovat pöydällä"

Miten koet itse mahdollisen tunnustuksen, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä?

– Nautin siitä, että olemme päässeet koko yhteisön kanssa tällaiseen mahtavaan paikkaan. Uskon, että jos tätä samaa petraamisen kaavaa toteutettaisiin monessa muussakin paikassa, niin kehittymisen mahdollisuudet nousisivat potenssiin kahdeksan. Ei tarvitse puhua pelkästään urheilusta, vaan monesta muustakin asiasta. Toki, tämä on vain minun nöyrä, henkilökohtainen mielipiteeni, Niemelä totesi MTV Urheilulle.

Niemelä viittasi siihen, miten Pelicansin sensaatiotarina on rakentunut yksinkertaisen filosofian kautta. Koko ajan pitää petrata ja olla parempi.

Pelicansin ja Tapparan finaalisarja käynnistyy keskiviikkona Tampereen Nokia Arenalla.

Lue myös:

    Uusimmat