Onko ruotsalaisten syytä pelätä? Tämä Brysselin terrori-iskusta tiedetään: "Hän nimenomaan etsi ruotsalaisia"

Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta? 8:52
Millainen historia iskun epäilyllä tekijällä oikein on? Lumikero kertoo taustat ja yksityiskohtia miehestä, joka haki jopa oleskelulupaa Ruotsista 2010-luvulla.

Kahden ruotsalaisen ampuminen Brysselissä järkyttää ruotsalaisia. MTV Uutisten Skandinavian avustaja Kari Lumikeron mukaan Ruotsissa pelätään nyt, mitä seuraavaksi oikein tapahtuu.

– Ruotsalaiset ovat ottaneet tämän järkytyksellä vastaan. Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson piti eilen tiedotustilaisuuden, jossa totesi, ettei koskaan aikaisemmin Ruotsi ole ollut näin vaarallisessa ja uhkaavassa tilanteessa nykyaikana, kertaa Lumikero Tukholmasta.

Kahden ruotsalaisen ampumisesta epäilty mies julkaisi tekonsa jälkeen videon, jossa hän vannoo uskollisuutta terroristijärjestö Isisille ja väittää tappaneensa ruotsalaiset. Belgian pääministeri Alexander de Croon mukaan ampuja oli kohdistanut iskunsa tarkoituksella ruotsalaisiin.

– Hän nimenomaan etsi ruotsalaisia, Lumikero sanoo.

– Aikaisemmin suuri vihan kohde oli Yhdysvallat, nyt se on Ruotsi.

Epäillyn tekijän mukaan teko oli muslimien nimissä kosto ruotsalaisille. Lumikeron mukaan Ruotsissa pelätään, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Epäillyn tekijän yhteys Ruotsiin

Lumikero kertoo, että iskun epäilty tekijä on asunut 2010-luvulla Ruotsissa ja anonut oleskelulupaa saamatta sitä. Ruotsin TV4 uutisoi, että kyseinen mies on syyllistynyt törkeään huumerikokseen.

Vuonna 2019 tunisialainen mies ilmestyi Brysseliin anoen turvapaikkaa, joka oli kuitenkin evätty. 

– Sen jälkeen hän katosi tutkasta, Lumikero kertoo.

Katso ylläolevasta videosta kertaus siitä, mitä Brysselin ampumisesta tiedetään tällä hetkellä.

Brysselissä terrori-isku – Tältä näytti tapahtumapaikalla 1:05
Tältä tapahtumapaikalla näytti Brysselissä.

Lue myös:

    Uusimmat